EDSO pieprasa atbrīvot četrus tās novērotājus, kas ir aizturēti Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) svētdien pieprasīja atbrīvot četrus tās novērotājus, kas visi ir Ukrainas pilsoņi un ir aizturēti Ukrainas valdības nekontrolētajā Doneckas un Luhanskas apgabalu teritorijā.

Novērotāju aizturēšana "ir nepieņemama, un mēs aicinām viņus nekavējoties atbrīvot", uzsvēra EDSO priekšsēdētājs, Polijas ārlietu ministrs Zbigņevs Rau.

"Viņi ir bijuši aizturēti bez apsūdzības uzvirzīšanas jau kādu laiku, EDSO un viņu ģimenes nav tikušas pietiekami informētas par situāciju," EDSO paziņojumā citēts Rau teiktais.

Doneckas un Luhanskas apgabalos pasludināto tā dēvēto tautas republiku pārstāvji šomēnes paziņoja, ka novērotāji aizturēti, jo esot nodevuši militāra rakstura informāciju Ukrainas un citu valstu izlūkdienestiem.

Pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā 24.februārī EDSO no Ukrainas evakuēja savus novērotājus ārvalstu pilsoņus, kuri piedalījās misijā, kas novēroja pamiera ievērošanu uz frontes līnijas Doneckas un Luhanskas apgabalos.

Marta beigās Krievija nepiekrita EDSO novērošanas misijas darbības termiņa pagarināšanai, un tā dēvēto tautas republiku iestādes ir devušas EDSO laiku līdz aprīļa beigām, lai izbeigtu misijas darbību.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu