"Jo esmu neglīta." 17 gadus veca ukrainiete izdzīvo pēc tam, kad māti un māsu viņas acu priekšā izvaro un nogalina

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

Kara laikā Ukrainā Krievija ir izcēlusies ar īpaši nežēlīgi pastrādātiem kara noziegumiem pret Ukrainas tautu. Arvien biežāk tiek dzirdētas ziņas par seksuālās vardarbības upuriem - sievietēm, bērniem un senioriem, kas cietuši no Krievijas armijas un meklē psiholoģisko palīdzību. Kādas 17 gadus vecas meitenes stāstu savā oficiālajā "Facebook" profilā atklāj Ukrainas parlamenta pilnvarotā cilvēktiesību jautājumos Ludmila Denisova.

Denisova ziņo, ka katru dienu parādās arvien jaunas liecības par Krievijas armijas pastrādātajiem seksuālajiem noziegumiem Ukrainā. Ir izveidota speciāla tālruņa līnija, kur kara laikā cietušajiem konfidenciāli sniedz psiholoģisko palīdzību.  

Pēc palīdzības vērsās kāda 17 gadus veca ukraiņu jauniete un viņas vecmāmiņa, kura atļāva publicēt viņas stāstu.  

Irpiņā trīs Krievijas armijas karavīri jaunietes acu priekšā izvaroja viņas māti un jaunāko māsu, kurai bija tikai 15 gadi. Karavīri izcēlušies ar īpašu nežēlību, kad mammu un meitu situši un izvarojuši. Abas sievietes ir mirušas. Vienīgā, kura izdzīvoja, ir vecākā māsa. 

Šobrīd viņa atrodas šoka stāvoklī. Pēc traģiskā notikuma meitenei četras dienas nācās pavadīt vienā mājā kopā ar savas mammas un jaunākās māsas līķiem. Meitene varēja pamest dzīvesvietu un doties pie vecmāmiņas tikai pēc tam, kad Irpiņu no Krievijas okupantiem atbrīvoja Ukrainas karavīri. 

Jauniete stāstīja, ka pēc tam, kad viņas ģimenes tuvākās locekles tika izvarotas un nogalinātas, Krievijas armijas karavīri viņai neļāva iet prom, taču nepieskārās.

"Jo esmu neglīta," viņa sacīja. Noziedznieki meitenei teica: "Dzīvo un padod to [nākamajām paaudzēm] tālāk."

Šobrīd ar meiteni strādā psihologi.

Laikā no 1. aprīļa līdz 22. aprīlim vairāk nekā 400 ukraiņu telefoniski pieteicās speciālajam psiholoģiskajam atbalstam, kurš izveidots ar UNICEF palīdzību. Lielākā daļa zvanu ir saistīti ar seksuālo vardarbību, kuru pastrādājuši Krievijas armijas karavīri.

Īpašajā telefona līnijā strādā pieci psihologi, taču tiem darbā pievienojas jau arī psihiatri.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu