Valsts kase brīdina par krāpnieciskiem e-pastiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Motortion Films/shutterstock.com

Valsts kase brīdina par krāpnieciskiem e-pastiem ar lūgumu mainīt maksājuma rekvizītus, teikts Valsts kases mājaslapā publiskotajā informācijā.

"Aicinām uzmanīties no krāpniekiem, kuri klientu, sadarbības partneru vai pakalpojuma sniedzēju vārdā iesūta jūsu e-pastos vēstules, lūdzot mainīt maksājuma rekvizītus," teikts publiskotajā informācijā.

Valsts kase vērš uzmanību, ka maksājuma rekvizīti ir līguma neatņemama sastāvdaļa un tie nav maināmi, pamatojoties uz saņemtu e-pasta vēstuli vai tālruņa zvanu.

Tāpat Valsts kasē norāda, ka aizdomīgu e-pasta vēstuļu gadījumā maksājums nav jāveic, bet ir jāsazinās ar klienta vai sadarbības partnera atbildīgo personu, izmantojot citu komunikācijas kanālu, lai noskaidrotu rekvizītu maiņas pamatotību un patiesumu, un veiktu līguma grozījumus.

Par aizdomīgiem zvaniem, e-pasta vēstulēm vai cita veida krāpniecisku maksājumu mēģinājumiem Valsts kases vārdā, iedzīvotāji aicināti informēt Valsts kasi pa vienoto klientu apkalpošanas tālruni 67094368 vai e-pastā: ekase@kase.gov.lv .

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu