VIDEO ⟩ "Viņš ir dzīvs!" Covid-19 plosītajā Ķīnā darbinieki atklāj, ka veduši dzīvu "mironi" uz morgu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds Šanhajas pansionāta iemītnieks tika kļūdaini vests uz morgu vēl esot dzīvam, vēstī "Bloomberg", atsaucoties uz Ķīnas plašsaziņas līdzekļiem. Jaunais Covid-19 uzliesmojums pilsētā un ilgstošais "lokdauns" personālu veco ļaužu aprūpes un medicīnas iestādēs atstājis uz izsīkuma robežas.

Video kāds no darbiniekiem ķīniešu valodā saka: "Viņš ir dzīvs. Viņš ir dzīvs! Es to redzēju. Neaizsedziet viņu."

Pašvaldība apstiprināja negadījumu un paziņoja, ka ir sākusi izmeklēšanu, ziņo vietējie plašsaziņas līdzekļi. Lai gan pansionāta pārstāvji atvainojās par negadījumu, šī kļūda izraisīja plašu sašutumu un dusmu izvirdumus Ķīnas iedzīvotāju vidū, liecina diskusijas sociālajos tīklos.

Vēlāk no amata tika atlaisti četri cilvēki, tostarp pansionāta direktors un trīs amatpersonas, ziņo Ķīnas Centrālā televīzija. Par notikušo tiek veikta izmeklēšana.

Kļūda tika pieļauta brīdī, kad Šanhajā jau piekto nedēļu pēc kārtas turpinās "lokdauns" un katru dienu tiek reģistrēti tūkstošiem jaunu Covid-19 gadījumu. Stingrie ierobežojumi un obligātā izolācija ir radījusi haosu pilsētā, kurā dzīvo 25 miljoni iedzīvotāju. Šie cilvēki nevar piekļūt nepieciešamajai medicīniskajai aprūpei. Lielākā daļa no vairāk nekā 400 nāves gadījumiem ir bijuši gados vecāki cilvēki ar veselības traucējumiem, turklāt ir ziņots, ka daži pansionāti nav ziņojuši par nāves gadījumiem.

Zemais vakcinācijas līmenis Ķīnas vecāka gadagājuma cilvēku vidū joprojām ir valsts Ahileja papēdis cīņā pret pandēmiju. Šanhajā tikai 62 % iedzīvotāju, kas vecāki par 60 gadiem, ir pilnībā vakcinēti, un tikai 15 % iedzīvotāju, kas vecāki par 80 gadiem, ir saņēmuši divas vakcīnas. Saskaņā ar vietējās pašvaldības datiem svētdien reģistrēto mirušo vidējais vecums bija 84 gadi.

"Tā ir slepkavība," kāds no soctīkla "Weibo" lietotājiem rakstīja starp daudziem citiem dusmīgiem ierakstiem.

Pansionāta iemītnieks ir nosūtīts uz slimnīcu ārstēšanai, un viņa dzīvības rādītāji stabilizējas, ziņo vietējie plašsaziņas līdzekļi. Varas iestāde paziņoja, ka tā nopietni izskatīs negadījumu un pēc izmeklēšanas pabeigšanas publiskos tās rezultātus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu