ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde izmanto "Instagram", lai mācītu Krievijas iedzīvotājus droši nodot informāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Gil C/Shutterstock

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) aicina Krievijas iedzīvotājus nodot aģentūrai informāciju un norāda veidu, kā to droši darīt internetā, vēsta medijs "Insider".

CIP pirmdien, 2. maijā, sociālajā tīklā "Instagram" publicēja ierakstu, kurā norāda, kā Krievijas iedzīvotājiem izveidot "drošu virtuālo kontaktu" ar CIP un nodot aģentūrai informāciju.

Ierakstā ir instrukcija krievu valodā, kā iegūt "Tor" programmatūru, lai "garantētu visaugstāko drošības līmeni", un piekļūt CIP kanālam. "Tor" nodrošina anonimitāti internetā. Aģentūra norāda, ka ieraksts ir domāts "tiem, kuri jūtas apspiesti Krievijas valdības sāktā netaisnīgā kara dēļ".

Kāda CIP amatpersona laikrakstam "The Washington Post" sacīja, ka pēdējā laikā arvien vairāk Krievijas iedzīvotāju ir mēģinājuši sazināties ar aģentūru:

"Satrauktie Krievijas iedzīvotāji cenšas iesaistīt CIP, un mēs vēlamies nodrošināt drošu veidu, kā sazināties ar mums."

Lai iegūtu "Tor" programmatūru, potenciālajiem informācijas sniedzējiem nevajadzētu izmantot savu personīgo vai darba datoru, tā vietā CIP iesaka izmantot datoru un interneta savienojumu, kas nav saistīts ar viņu identitāti, teikts ierakstā.

Arī jāpārliecinās, ka pārlūkprogrammas, piemēram, "Google Chrome", "Firefox" vai "Safari" ir atjauninātas un tiek izmantota privāts pārlūkošanas režīms. Ja Krievijas iedzīvotāji vēlas sazināties ar aģentūru, neizmantojot "Tor", ir obligāti jāizmanto VPN jeb virtuālais privātais tīkls, piekodina CIP.

"Neizmantojiet VPN, kura nodrošinātājs atrodas Krievijā, Ķīnā vai citās valstīs, kuras tiek uzskatītas par nedraudzīgām Amerikas Savienotajām Valstīm,"

brīdina CIP. Aģentūra arī ieteica izmantot maksas VPN, nevis bezmaksas pakalpojuma versiju. Ierakstā nodrošināta saite uz aģentūras kanālu, kurā lūgts norādīt pilnu vārdu, uzvārdu, amata aprakstu un viņu rīcībā esošās informācijas veidu.

"Mēs aicinām jums būt piesardzīgiem, lai pasargātu sevi. Jūsu drošība ir pirmajā vietā," norāda CIP.

Kopš Kremlis martā sāka bloķēt sociālos medijus un ziņu vietnes, pieprasījums pēc VPN Krievijā ir strauji pieaudzis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu