Krievijas kibernoziedznieku grupējums uzbrucis atsevišķiem Latvijas medijiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Krieviju un tās agresīvo politiku atbalstošs kibernoziedznieku grupējums "Killnet" uzņēmies atbildību par šonedēļ notikušiem kiberuzbrukumiem atsevišķu Latvijas plašsaziņas līdzekļu vietnēm. Šie uzbrukumi gan nav nodarījuši nekādu būtisku kaitējumu.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijā "Cert.lv" aģentūrai LETA apstiprināja, ka 4.maijā vismaz pret diviem Latvijas plašsaziņas līdzekļiem vērsti izkliedētās pakalpojumatteices jeb DDoS uzbrukumi, kuru mērķis bija padarīt tīmekļa vietnes un to nodrošinātos pakalpojumus nepieejamus.

Aģentūra LETA bija viena no šīm vietnēm, tāpat uzbrukts portālam "Tvnet". Uzbrukumi ilga vairākas stundas, radot nebūtiskus traucējumus.

Uzbrukumu pazīmes atbilst tām pašām, kas konstatētas 26.aprīļa DDoS uzbrukumos vairākām Latvijas valsts iestāžu tīmekļa vietnēm, norāda "Cert.lv".

Pēdējo nedēļu laikā piedzīvotie DDoS uzbrukumi gan mediju portāliem, gan valsts iestāžu mājaslapām izceļas ar lielu pieprasījumu skaitu, kas domāti tieši serveru infrastruktūras pārslogošanai, skaidro "Cert.lv".

Pateicoties izmantotajiem kvalitatīvajiem DDoS aizsardzības risinājumiem lielākā daļa šo uzbrukumu ir radījuši minimālu ietekmi pakalpojumu pieejamībai, norāda institūcija.

Par visiem šiem uzbrukumiem atbildību uzņēmies grupējums "Killnet", kas veicis uzbrukumus arī Igaunijas, Polijas, Čehijas un citu Eiropas valstu iestāžu un uzņēmumu tīmekļa vietnēm.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu