Embīds atgriežas un palīdz 76ers" NBA izslēgšanas spēlē sakaut "Heat"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džoels Embīds pret Džimiju Batleru.
Džoels Embīds pret Džimiju Batleru. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Filadelfijas "76ers" zvaigzne Džoels Embīds piektdien Filadelfijā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu sērijā atgriezās ierindā pēc savainojuma, palīdzot Filadelfijas "76ers" pieveikt Maiami "Heat", svinot pirmo uzvaru sērijas trijos mačos.

Filadelfijas "76ers" mājās pieveica Maiami "Heat" ar 99:79 (21:17, 20:17, 27:31, 31:14).

Embīds smadzeņu satricinājuma un acs orbītas kaula lūzuma pirmās "play-off" kārtas uzvarā pār Toronto "Raptors" dēļ izlaida "Sixers" spēles zaudējumos ar divciparu skaitļiem pirmajās divās cīņās pret Maiami vienību.

Filadelfijā Embīds guva 18 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, "76ers" samazinot deficītu Austrumu konferences sērijā līdz četrām uzvarām līdz 1-2.

"Es centos, cik vien spēju, esmu priecīgs, ka uzvarējām," sacīja līgas vērtīgākā spēlētāja balvas kandidāts Embīds, kurš spēlēja aizsargmaskā. Spēles beigās bija redzams, ka viņam joprojām sāp, kad viņš pielika roku pie sejas.

Embīds visas spēles laikā devās uz rezervistu soliņu, lai noslaucītu seju un maskas iekšpusi, tomēr laukumā nevairījās no kontakta cīņas, uzlabojot "Sixers" aizsardzību, kas Maiami vienībai ļāva gūt otru mazāko punktu skaitu sezonā.

Embīds, kurš spēlē arī ar saplēstām labā īkšķa saitēm, vēl nebija savā labākajā sportiskajā formā un spēles beigās juta nogurumu.

Pa 21 punktam mājinieku labā guva Denijs Grīns, kurš realizēja septiņus no deviņiem trīspunktu metienu mēģinājumiem, un Tairīss Maksijs, kurš visus punktus guva otrajā puslaikā. Viņš nomainīja punktu guvēju ailītē Džeimsu Hārdenu, kurš 15 no saviem 17 punktiem punktiem "76ers" labā guva pirmajā puslaikā, pievienodams arī astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

"Heat" rindās rezultatīvākais ar 33 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Džimijs Batlers. Otrs basketbolists, kuram izdevās sasniegt desmit gūto punktu robežu, bija rezervists Tailers Hiro. Savukārt aizsargs Kails Lourijs, kurš izlaida četras spēles paceles cīpslas sastiepuma dēļ, nepilnās 27 minūtēs punktus neguva.

Svētdien Filadelfijā notiks sērijas ceturtā spēle.

Jau ziņots, ka Dāvja Bertāna pārstāvētā "Mavericks" uzvarēja NBA ceturtdaļfināla sērijas spēlē, mājās ar 103:94 (29:20, 22:24, 31:23, 21:27) pieveicot Fīniksas "Suns" un ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām ir iedzinējos ar 1-2.

Bertāns laukumā bija septiņas minūtes un 16 sekundes, šajā laikā nopelnot divas personiskās piezīmes un spēli beidzot ar +/- rādītāju +5.

Dalasas komandas rindās Luka Dončičs guva 26 punktus, kā arī sakrāja 13 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 28 punktiem bija Džeilens Bransons, 15 punktus guva Redžijs Baloks, pa 14 punktiem - Doroans Finijs-Smits un Maksi Klebers.

"Suns" rindās pieci basketbolisti guva no 12 līdz 19 punktiem. Rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Džejs Krauders. Devins Bukers sakrāja 18 punktus un sešas rezultatīvas piespēles, bet Deandrē Eitons izcēlās ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Jubilāram Krisam Polam, kurš svinēja 37. dzimšanas dienu, izdevās sakrāt 12 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Dalasas "Mavericks" pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Jūtas "Jazz" un pirmo reizi kopš 2011.gada sasniedza otro kārtu. Pamatturnīra labākā komanda Fīniksas "Suns" ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans".

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Suns" ar 64 uzvarām bija pirmā visā līgā.

Nākamā pusfinālsērijas spēle tiks aizvadīta svētdien, mājinieku lomā esot Dalasas vienībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu