Kadirovs un viņa armija piedzīvojuši vēl vienu neveiklu situāciju Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ramzans Kadirovs (centrā).
Ramzans Kadirovs (centrā). Foto: Reuters/ScanPix

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs un viņa karavīri atkal piedzīvojuši misēkli paziņojumā par saviem "panākumiem" Krievijas iebrukumā Ukrainā. Šoreiz Kadirovs sociālajos tīklos apgalvoja, ka čečenu karavīri "atbrīvojuši" kādu ciematu Luhanskas apgabalā. Taču ukraiņu medijs "Unian" ziņo, ka šis jau ciems 8 gadus ir okupēts.

"Svetličnojes ciemats ir pilnībā atbrīvots. Pateicoties čečenu kaujinieku saskaņotajai rīcībai dārgā brāļa ģenerālmajora Šaripa Delimhanova vadībā, ir izdevies pilnībā pārņemt kontrolē vēl vienu teritoriju, kurā plosījās bandīti," vietnē "Telegram" raksta Kadirovs.

Viņš sacīja, ka notiek "tīrīšana" un pēc tam tiks veikti "humāni pasākumi".

Foto: Garaev Ruslan @garaevruslan02/Twitter.com

Ukraiņu medijs un soctīklu lietotāji ātri pārliecinājās, ka Kadirovs izplatījis melus. Svetličnojes ciematu jau kopš 2014. gada ir okupējuši tā sauktie Luganskas "tautas republiku" (LTR) kaujinieki. Medijs arī norāda, ka šis ciems atrodas vairāk nekā 100 kilometru attālumā no faktiskās karadarbības zonas.

Foto: Garaev Ruslan @garaevruslan02/Twitter.com

Par "kadiroviešu" karavīru inscinētajiem "panākumiem" Ukrainas teritorijā jau iepriekš ziņojuši mediji un soctīklu lietotāji. Viens no populārākajiem meliem, ko publicēja "kadirovieši", bija par "uzbrukumu" kādai Ukrainas daudzdzīvokļu ēkai, kurā iekšā neviens neatradās, bet čečenu armijas operators brīvi pārvietojās pa "kaujas zonu". 

Iepriekš Ukrainas varasiestādes ziņojušas, ka Kadirovs esot apsolījis Kremļa saimniekam Putinam likvidēt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu