Purvciemā vīrietim par Krievijas kara slavinošu simbolu uzzīmēšanu policija piespriež naudassodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien, 7. maijā, ap pulksten 22.00, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes inspektors, atrodoties Rīgā no darba brīvajā laikā, pamanīja kādu vīrieti, kurš Dzelzavas ielas krustojumā ar G. Astras ielu, uz trotuāra ar krītu uzzīmēja vairākus Krievijas kara slavinošus simbolus – "Z", "V", "ZOV". Policists, pamanot likumpārkāpumu, nekavējoties izsauca Valsts policijas kolēģus un tikmēr personu aizturēja, "Apollo" informēja VP.

Valsts policijas ekipāžai ierodoties notikuma vietā, vīrietis tika nogādāts iecirknī procesuālo darbību veikšanai. Skaidrojot aizturētā vīrieša motivāciju atainot šādus simbolus, persona noliedza to saistību ar karu slavinošiem simboliem un skaidroja, ka no šiem burtiem esot rakstījis savu vārdu, lai gan personas vārdā un uzvārdā nav šādu burtu kombināciju. Jāatzīmē, ka vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Jau tajā pašā dienā par fiksēto likumpārkāpumu Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknis sāka administratīvo procesu par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā, kā arī uzreiz piemēroja naudas sodu 200 eiro apmērā.

Valsts policija jau vairākkārt ziņojusi, ka saistībā ar dažādiem likumpārkāpumiem, kas ir saistībā ar Krievijas karu Ukrainā absolūti lielākajā skaitā gadījumu tiek fiksēti tieši Krievijas karu slavinoši simboli, kas uzzīmēti vidē vai uz infrastruktūras objektiem. Konstatējot šādus gadījumus, tiek ierosinātas gan resoriskās pārbaudes, gan administratīvie procesi, lai skaidrotu notikušā apstākļus un sauktu pie atbildības personas, kas tās atainojušas.

Policija rūpīgi seko līdzi norisēm sabiedrībā un pievērš pastiprinātu uzmanību jebkādām viedokļu un darbību izpausmēm, kas saistīti ar agresiju pret Ukrainas bēgļiem vai atbalstu Krievijas karam Ukrainā un aicina arī iedzīvotājus ziņot, zvanot 110, ja tiek manīti likumpārkāpumi, aizdomīgas personas vai sabiedriskās kārtības apdraudējums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu