Organizācija "ManaBalss" liegs publicēt Krievijas atbalstītāju iniciatīvas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija 11. maija rītā dežurē pie t.s. Uzvaras pieminekļa
Policija 11. maija rītā dežurē pie t.s. Uzvaras pieminekļa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Organizācija "ManaBalss" turpmāk pastiprināti analizēs iniciatīvu ideju autorus un liegs platformas pakalpojumus jebkuras idejas virzīšanai, kuru ierosinās personas, kas publiskajā telpā ir izrādījušas Krievijas propagandu atbalstošas iezīmes, paziņoja organizācija "ManaBalss".

Organizācija pauž, - kaut arī tās biedriem apziņa par konstruktīvas un radošas sadzīvošana neiespējamību ir nepatīkama, "Krievijas naratīvs ir meli un mērķtiecīgs ļaunums". "Mēs tam nepiekrītam, mēs tajā nepiedalāmies un mēs liedzam tajā izmantot mūsu labās lietas un instrumentus, kas ir domāti radīšanai, nevis postīšanai," uzsver organizācija.

Norādot, ka Krievija jebko izmanto kā ieroci pret suverēnām Rietumu sabiedrībām un valstīm, "ManaBalss" atzīmē, ka vienīgā atbildes rīcība ir pilnīga un konsekventa Krievijas atbruņošana.

Platformā "manabalss.lv" ir publicēta iniciatīva "Par vienotu sabiedrību bez Latvijas Krievu savienības" (LKS), ar kuru, kā norāda tās autors Gatis Auziņš, viņš vēlas iedrošināt Saeimu apturēt "acīmredzami pretvalstiskas politiskās un cita veida darbības Latvijā". Organizācija atzīmē, ka demokrātiskai sabiedrībai ir tiesības un pienākums pašaizsargāties.

"Tāpēc "ManaBalss" atzīst ne vien par leģitīmu, bet pat par nepieciešamu aizliegt LKS darbību Latvijā. Mēs kā organizācija paužam savu atbalstu un aicinām Latvijas sabiedrību parakstīt šo iniciatīvu, bet Saeimas politiķus - pievērst tai uzmanību un pārņemt to parlamenta dienaskārtībā," spriež organizācija.

Tāpat "ManaBalss" uzsver, ka LKS un tās biedriem turpmāk būs aizliegts publicēt iniciatīvas platformā "manabalss.lv" par jebkuru tēmu. Arī citas organizācijas un privātpersonas, par kurām organizācijai būs pamats uzskatīt, ka tā atbalsta Kremļa naratīvu, nevarēs izmantot platformas pakalpojumus.

Organizācija norāda, ka tā nepublicēs arī tādas iniciatīvas, kas vērstas pret Latvijas sabiedrības grupām, piemēram, krieviem un viņu tiesībām uzturēt savu kultūru. Kā atzīmē "ManaBalss", "Latvijai ir jābūt atvērtai ikvienam, kurš ar savu savdabību un individualitāti mūsu sabiedrību bagātina un stiprina Latvijas un Rietumu vērtības".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu