Avoti: Okupanti plāno vērienīgu operāciju Mariupolē, kurā tiktu iesaistīti līdz pat 2000 gūstekņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X03560/SCANPIX

Starptautiskā brīvprātīgo organizācija "InformNapal" brīdina, ka Krievija plāno vērienīgu speciālo militāro operāciju Mariupolē, ziņo Ukrainas Neatkarīgā ziņu aģentūra (UNIAN).

Par to organizācija paziņojusi savā "Telegram" kanālā.

Esot saņemta informācija no četriem dažādiem avotiem par to, ka okupanti gatavojas operācijai Mariupolē no 16. līdz 17. maijam vai arī vēlāk.

Tiek plānots tajā izmantot līdz pat 2000 gūstekņu - ukraiņu karavīru un civilo iedzīvotāju. Konkrēts agresora mērķis pagaidām nav noskaidrots.

Organizācija ziņo, ka viņu rīcībā nonākusi informācija, ka uz Mariupoli jānogādā 2000 gūstekņu. Tāpat izlūkdienestiem obligāti līdzi jāņem gāzmaskas, pilns kombinēto ieroču aizsargkomplekts un mazās mugursomas.

Uz pilsētu tiek plānots nosūtīt sešas autocisternas, kuru saturs nav zināms. Tām līdz mērķim palīdzēs nokļūt vairākas bruņumašīnas.

"InformNapalm" analītiķi pēc saņemtās informācijas uzskata, ka Krievija gūstekņus izmantos propagandas medijiem, lai parādītu, ka okupantu spēkiem izdevies ieņemt "Azovstaļ", uzsvaru liekot uz rūpnīcas aizstāvju padošanos.

Tāpat pastāv iespēja, ka gūstekņi varētu tikt izmantoti kā "dzīvais vairogs" operācijas realizācijai.

Kā zināms, okupanti vairākkārt izmisīgi centušies ieņemt "Azovstaļ" rūpnīcu, taču viņiem tas joprojām nav izdevies.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu