Vai Krievija uz visiem laikiem tiks izslēgta no pasaules enerģijas tirgiem?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: zhengzaishuru/Shutterstock

Pēc tam, kad Eiropa varēs pilnvērtīgi pastāvēt bez Krievijas naftas un gāzes, tā, visticamāk, tiks pilnībā izslēgta no pasaules enerģijas tirgiem, medijam "Insider" norādīja enerģētikas nozares vadītāji.

Eiropas Savienība ir stingri apņēmusies atteikties no Krievijas importa, otrdien, 17. maijā, Brisbenā notikušajā enerģētikas konferencē sacīja Austrālijas uzņēmuma "Woodside Petroleum" izpilddirektore Meg O'Nīla, vēsta "Financial Times".

"Pēc Otrā pasaules kara eiropieši domāja, ka karš Eiropas teritorijā vairs nekad nenotiks," viņa teica. "Es domāju, ka notikušais viņus ir tik ļoti šokējis, ka, manuprāt, nākotnē viņi nepieļaus enerģijas iegādi no Krievijas."

Šie komentāri izskanēja laikā, kad ES tuvojas pakāpeniskai Krievijas naftas embargo ieviešanai, ko ASV jau ir aizliegušas. Eiropas valstis arī cenšas pēc iespējas saraut saites ar Krievijas dabasgāzes piegādēm, iegūstot to no citām valstīm.

Eiropa nav vienīgais tirgus, kas var izmantot alternatīvas Krievijas enerģijai. O'Nīla piebilda, ka sašķidrinātās dabasgāzes ražotāji Austrālijā var palīdzēt apmierināt pieprasījumu Āzijā, kad Krievija beidzot būs izstumta no tirdzniecības aprites.

Pasaule neļaus Krievijai atgriezties globālajos tirgos, ja vien prezidents Putins "nemainīs savu viedokli", kas ir maz ticams, uzskata Austrālijas uzņēmuma "Chevron" direktors Korijs Džads.

"Būtu jānotiek nelielai morālai pārejai," otrdien, 17. maija, konferencē sacīja Džads. "Šis solis nav bijis enerģētisks solis, tas ir bijis sociāls solis, jo cilvēki ir apzinājušies konflikta postošo raksturu. Un tāpēc man ir aizdomas, ka tad, ja notiktu strauja sirdsapziņas maiņa un atbildīgāka rīcība, varētu notikt reintegrācija."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu