Krievijas okupētajā Hersonas apgabalā norēķiniem izmantos rubļus un grivnas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Travis182/Shutterstock

Krievijas okupētajā Hersonas apgabalā no šodienas, 23. maija, tiek ieviesta divvalūtu zona, kur vienlaicīgi apritē būs rublis un grivna, paziņojis okupantu militāri civilās administrācijas vadītājs Volodimirs Saldo.

Viņš norādīja, ka pēc atbilstoša dekrēta izdošanas visiem tirgotājiem Hersonas apgabalā ir tiesības izvietot cenu zīmes grivnās un rubļos, savukārt vēlāk šāda prasība būšot obligāta.

Valūtas kurss noteikts divi rubļi par vienu grivnu, vietnē "Telegram" paziņojis okupantu administrācijas vadītājs. Tas ir pielīdzināms Krievijas centrālās bankas noteiktajam abu valūtu kursam.

Saldo arī informējis, ka drīzumā Hersonā tiks atvērta pirmā kādas Krievijas bankas filiāle, kurā sāks pieņemt pieteikumus konta atvēršanai.

Desmit gadus no 2002. līdz 2012. gadam Saldo bija Hersonas mērs. Pēc tam viņš bija Ukrainas parlamenta deputāts no Reģionu partijas un kopš Krievijas kara sākuma atbalstīja Hersonas apgabala okupācija.

Iepriekš anektētās Krimas vadītājs Sergejs Aksenovs paziņojis, ka gan Hersonas, gan Zaporižjas apgabals "kopā ar Krimu būs vienas valsts robežās". Krievijas vicepremjers Marats Husnuļļins paudis pārliecību, ka Hersona "ieņems pienācīgu vietu Krievijas ģimenē".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu