Marenis: Nespējam ieskrieties jau no paša sākuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Rihards Marenis
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Rihards Marenis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlasei pirmajās trešdaļās neizdodas parādīt laukumā saviem spēkiem atbilstošu sniegumu, sarunā ar žurnālistiem secināja Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Marenis.

Otrdien Latvijas izlase, aizvadot septīto maču pasaules čempionātā, plkst.12.20 stāsies pretī Zviedrijas hokejistiem. Marenis, kurš aizvadīja Zviedrijā jau otro sezonu, raksturo zviedru hokeju kā ātru un ar ļoti labu ripas pārvaldīšanu.

"Visu laiku ātri spēlē," zviedru hokeju raksturoja Marenis. "No visām pozīcijām mēģina uzbrukt. Pat ja viņi ir aizsardzībā, mēģina uzreiz griezt ripu uz priekšu, skriet ar trīs, četriem cilvēkiem uzbrukumā. Mēģina arī noķert uz pretuzbrukumiem un ļoti labi spēlē ar ripu."

Uzbrucējs atklāja, ka pagaidām komanda vēl nav bijusi sapulce tieši par Zviedrijas izlases spēles stilu šajā pasaules čempionātā, tāpēc grūti nosaukt kādas konkrētas nākamo pretinieku priekšrocības laukumā.

"Tagad tikai treniņā nedaudz gatavojāmies. Bija uzdevumi, kuros pievērstu uzmanību kādām nelielām niansēm, kā viņi spēlē, kas mums būs jādara. Tad, kad ripa ir mūsu zonā, viņi nāk virsū pa diviem cilvēkiem, mēģina uzreiz pretiniekus "noēst", tāpēc mums būs jāpadod ripa ātri ārā no mūsu zonas. Jāmēģina tikt ātri ārā no mūsu zonas," stāstīja Marenis.

Viņš norādīja, ka Latvijas izlasei, lai saglabātu cerības izcīnīt panākumu pār spēcīgo Zviedriju, jārāda laukumā stabils sniegums

"Jāspēlē stabili," piebilda hokejists. "Nedrīkst taisīt stulbus norādījumus un jāspēlē vienkārši, jo viņi ir ļoti ātri un labi spēlē ar ripu."

Spēlē pret Lielbritāniju, līdzīgi arī kā mačos pret Čehiju un ASV, Latvija ātri vien nonāca iedzinēju lomā jau pirmajā trešdaļā. Marenis izcēla, ka Latvijas izlasei neizdodas atrast pareizo spēles tempu pirmajās trešdaļās, tāpēc tās noslēdzas par labu pretiniekiem.

"Nespējam ieskrieties jau no paša spēles sākuma, bet domāju, ka turpinājumā esam sevi labi parādījuši, jo tālāk mēs labi spēlējām," skaidroja hokejists. "Vienmēr kaut ko var izlabot, bet tas, ka mēs nepadodamies, tas jau ir svarīgi. Tas arī parāda, ka neejam vienaldzīgi uz spēli. Vienkārši neesam atraduši to, kā ieskrieties jau no paša sākuma."

Pirmdien treniņā tika iespēlēti nedaudz savādāki virknējumi, un uzbrucējs norādīja, ka ātrākais veids, kā savā starpā saspēlēties, ir komunicēt laukumā.

"Runāšana savās starpā uz ledus - tas ir ātrākais veids, kā var atrast ķīmiju laukumā," teica Marenis.

"Jārunā laukumā, jārunā ārpus laukuma, ja ir kaut kādas konkrētas lietas, kuras tu gribi, lai tavi partneri zinātu par to, kā tu spēlē, vai arī to, kā viņi spēlē. Kopumā jau mēs visi spēlējam pēc vienas sistēmas."

B grupā pēc sešām spēlēm pirmajā vietā ar 16 punktiem ir Somija, ar 15 punktiem seko Zviedrija, Čehija guvusi 13, bet ASV - desmit punktus. Aiz labāko četrinieka ar astoņiem punktiem ir Latvija, ar pieciem punktiem - Norvēģija, četrus punktus guvusi Austrija, bet viens punkts ir Lielbritānijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu