Ministrija: Krievija ārvalstu parādsaistību maksājumus veiks rubļos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: "Twitter"

Krievija trešdien, 25. maijā, paziņoja, ka sāks veikt ārvalstu parādsaistību atmaksu rubļos, ņemot vērā ASV lēmumu atcelt izņēmumu, kas ļauj Maskavai savas ārvalstu parādsaistības atmaksāt ar Krievijā turētajiem dolāriem.

"Ņemot vērā, ka atteikums pagarināt šo izņēmumu neļauj turpināt apmaksāt valdības ārvalstu parādsaistības ar ASV dolāriem, maksājumi tiks veikti Krievijas valūtā," norāda Krievijas Finanšu ministrija.

Ministrija piebilda, ka pastāvēs iespējamība vēlāk šos maksājumus konvertēt sākotnējā valūtā, izmantojot Krievijas finanšu institūciju kā pilnvaroto maksātāju.

Rietumvalstu noteiktās sankcijas Krievijai pēc tās īstenotā uzbrukuma Ukrainai lielā mērā izolējusi valsti no starptautiskās finanšu sistēmas, taču izņēmums tika pieļauts attiecībā uz parādsaistību maksājumu veikšanu.

Šis izņēmums atcelts divas dienas pirms Krievijas nākamā parādsaistību maksājuma.

Rietumvalstu noteiktās sankcijas liegušas Maskavai iespēju atmaksāt valsts parādsaistības ar ASV bankās turētiem dolāriem, liekot Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam izmantot valsts rezerves, lai izvairītos no maksātnespējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu