Latvija un Somija prezentējusi savu pieteikumu 2023. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) kongresā, Tamperē (Somija), Latvija un Somija ceturtdien kopīgi prezentēja savu pieteikumu 2023. gada pasaules čempionāta rīkošanai.

Latvijas un Somijas kopīgi iesniegtais pieteikums ir vienīgais oficiāli IIHF apstiprinātais piedāvājums rīkot 2023. gada pasaules čempionātu.

Rīgas un Tamperes pieteikumu ceturtdien prezentēja 2022. gada pasaules čempionāta orgkomitejas prezidents Harri Nummela, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis un IIHF Padomes locekļi - Heikki Hietanens un Viesturs Koziols.

IIHF kongresa dalībnieki par Latvijas un Somijas kopīgo pieteikumu balsos piektdien, 27. maijā.

Ja Rīga un Tampere iegūs tiesības rīkot pasaules čempionātu, tad 2023. gada pasaules meistarsacīkstes norisināsies "Arēna Rīga" un "Nokia Arena".

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Sākotnēji savu pieteikumu rīkot 2023. gada pasaules čempionātu bija  iesniegusi arī Ungārija un Slovēnija, taču pēc tam oficiāli atsauca savu dalību.

Sākotnēji 2023. gada pasaules čempionāts tika paredzēts Sanktpēterburgā, bet pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā IIHF rīkošanas tiesības Krievijai atņēma. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu