FOTO ⟩ Kad no Daugavas krastmalas pazudīs okupācijas simboli?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
PSRS simbolika pie Akmens tilta.
PSRS simbolika pie Akmens tilta. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aktuāls kļuvis jautājums par aptuveni 500 metru garo Daugavas kreisā krasta nožogojuma posmu no Akmens tilta līdz Dzelzceļa tiltam, kas klāts ar padomju režīmu slavinošiem simboliem - metālā kaltiem sirpjiem un āmuriem. Kad pašvaldība iecerējusi simboliku likvidēt?

1957. gada 21. jūlijā atklātais tilts sākotnēji nesa Oktobra tilta vārdu, bet 1992. gadā tas tika pārdēvēts par Akmens tiltu, taču Daugavas kreiso krastu norobežojošais posms ar PSRS slavinošajiem simboliem līdz šim nav ticis demontēts.

2016. gadā Rīgas dome gan nāca klajā ar plāniem par Mūkusalas promenādes pārbūvi, kas ietvertu arī nožogojuma maiņu, bet iecere tomēr realizēta netika.

Foto: Okupācijas simboli Daugavas krastmalas nožogojumā

Minēto simboliku plānots likvidēt, realizējot Mūkusalas ielas krasta pārbūvi, kuras projekts jau izstrādāts, TVNET informē Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Edīte Matuseviča.

"Projekta īstenošanas precīzs laiks šobrīd nav zināms, jo tas prasa nozīmīgus finanšu līdzekļus un pie to piesaistes vēl tiek strādāts.

Apzinoties, ka pašreizējā situācijā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā lielai daļai sabiedrības šādi simboli raisa pastiprinātu nepatiku, pašvaldība sākusi darbu, lai apzinātu savus īpašumus, kur šādi simboli atrodas, un uzdos atbildīgajām struktūrām veikt nepieciešamās darbības, lai tos likvidētu," skaidro Matuseviča.

"Apollo" jau ziņoja, ka Saeimā ceturtdien, 26. maijā, izvērtās emocionālas debates par padomju pieminekļu nojaukšanu un izskanēja aicinājumi Pārdaugavas padomju pieminekli nojaukt nevis līdz 15. novembrim, bet tuvāk vasaras beigām un rudens sākumam.

Parlaments konceptuāli atbalstīja likumprojektu "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā", kas cita starpā paredz, ka Uzvaras parkā esošais piemineklis Rīgas pašvaldībai būs jādemontē līdz 15. novembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu