Ģenerālprokuratūra lūgusi kriminālvajāšanai izdot Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Bondars.
Mārtiņš Bondars. Foto: Zane Bitere / LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien, 31. maijā, skatīs ģenerālprokuratūras lūgumu par kādu noziegumu izdot kriminālvajāšanai Saeimas deputātu un Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāju Mārtiņu Bondaru (AP), vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Bondars apstiprināja, ka ceturtdien komisijā pieteiktais jautājums ir par "senu ar mani saistītu lietu". Politiķis uzskata, ka šī lieta ir politiski motivēta, par ko liecinot "virkne faktu".

Deputāts vairāk par šo jautājumu plāno informēt preses konferencē ceturtdien, 2. jūnijā, plkst.13.

LTV ziņo, ka pieprasījums par izdošanu kriminālvajāšanai saistīts ar izmeklēšanu, kurā Valsts policija (VP) skaidroja, vai Bondara līgums ar sievu nav viltots. Šis līgums garantēja, ka politiķim nevar atņemt ģimenes māju lietā par zaudējumu nodarīšanu "Latvijas krājbankai".

Saeimas kārtības rullis paredz, ka par piekrišanu kriminālvajāšanas sākšanai pret Saeimas locekli, viņa apcietināšanai, kratīšanas izdarīšanai pie viņa vai citādai personas brīvības ierobežošanai Saeima lemj pēc Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma.

Otrdien, 31. maijā, minētās komisijas darba kārtībā ir iekļauts jautājums par Ģenerālprokuratūras iesnieguma izskatīšanu. Iesnieguma nosaukums nav minēts, bet uz komisijas sēdi uzaicināta Rīgas tiesas apgabala prokurore Madara Griķe.

Komisijas vadītāja Janīna Kursīte-Pakule (NA) teica, ka informācijai ir ierobežotas pieejamības statuss, tāpēc viņa nevarot atklāt, kuru deputātu prokuratūra lūdz izdot kriminālvajāšanai.

Ja Saeima piekrīt izdot deputātu kriminālvajāšanai, viņš var pilnvērtīgi turpināt darbu Saeimā, gan piedaloties Saeimas un komisijas sēdēs, gan arī tajās balsojot un saņemot pilnu atlīdzību par deputāta pienākumu izpildi.

Kriminālvajāšanas laikā prokuratūrai un tiesai ir tiesības piemērot attiecīgajam deputātam visus kriminālprocesuālos piespiedu līdzekļus, teikts parlamenta Kārtības rullī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu