"Riktīgs bardaks!" Velobraucēji kritizē jaunizveidoto nobrauktuvi zem Salu tilta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nobrauktuve zem Salu tilta.
Nobrauktuve zem Salu tilta. Foto: Riga/Facebook

Pārbūvētais gājēju un velobraucēju tunelis zem Salu tilta Rīgā ir kā lamatas riteņbraucējiem, jo nākas kāpt nost no braucamā un vietām ir neiespējami veikt manevrus. Viena smaga avārija jau ir notikusi, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Vienā no nobrauktuvēm tunelī ir vairāki pagriezieni, kas liedz redzēt pretī braucošo riteņbraucēju. Ja ir ritenis ar kravas nodalījumu, piemēram, kā velokurjeram, neatliek vietas manevriem.

"Gan gājējiem, gan riteņbraucējiem vajag papildu norādes. Tas netika ņemts vērā. Viena smaga avārija jau bija.

Viņi brauc te virsū pa gājēju pārejām. Riktīgs bardaks!" atklāj tuvākās mājas, Maskavas ielas 68. nama, līdzīpašnieks Jānis Andržejevskis.

Apvienībā "Pilsēta cilvēkiem", kuras mērķis ir droša pilsētvide, uzstāj, ka projekts ir jāpārtaisa.

"Šeit pietiek pašvaldības zemes, lai uztaisītu lēzenu rampu līdz pašai sienai. Lai varētu izbraukt un iebraukt, lai nav jākāpj nost," sacīja "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvis Andrejs Oliņš.

"Iedomājieties, ja jums pie katra luksofora jāizkāpj no auto, jāizslēdz dzinējs un atkal jākāpj iekšā. Tas pats ir ar riteni. Aptrūkstas kustība, un nav inerces," skaidro Oliņš.

Rīgas domes Satiksmes departaments norāda, ka jaunais risinājums ir krietni labāks nekā agrākais, kad bija tikai tunelis un kāpnes. Šī nav jaunbūve, bet pārbūve, un jau pirms pieciem gadiem secināts, ka taisna nobrauktuve maksās pārāk daudz.

Eiropas naudas piesaiste liedz nākamos piecus gadus veikt jebkādu pārbūvi, un arī cenu lēciens būvniecībā nobrauktuves taisnošanu vismaz tuvāko gadu laikā padara neiespējamu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu