Politologs uzskata, ka Bondara izdošana kriminālvajāšanai neietekmēs "Attīstībai/Par!" reitingus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāta Mārtiņa Bondara (AP) izdošana kriminālvajāšanai neietekmēs politiskā spēka "Attīstībai/Par!" reitingus gaidāmo Saeimas vēlēšanu kontekstā, aģentūrai LETA savu viedokli pauda politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Viņš norādīja, ka lieta saistībā ar Bondaru ģimenes īpašumiem un savstarpēji noslēgtajiem līgumiem ir veca un jau zināma, tāpēc, viņaprāt, vēlētāju attieksmi pret AP tā nemainīs. Kā pamatoja politologs, iepriekšējās Saeimas vēlēšanās iedzīvotāji Bondaru ievēlēja amatā, būdami jau informēti par šo lietu.

Partijas reitingus, kā uzskata Rajevskis, ietekmēs tādas ziņas, kas vēlētājiem būs jaunums - partiju lēmumi un jaunie biedri. Kā piemēru politologs nosauca Vjačeslava Dombrovska pievienošanos AP.

Jau ziņots, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien atbalstīja lēmumprojektu pēc prokuratūras lūguma izdot Bondaru kriminālvajāšanai. Par lēmumprojektu vēl būs jābalso Saeimai.

Kā zināms aģentūrai LETA, Bondaram tiek inkriminēts, ka viņš "mantkārīgā nolūkā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās izdarīja dokumenta, kas piešķir tiesības, viltošanu, kā arī izmantoja viltotu dokumentu, radot būtisku kaitējumu ar likumu aizsargātām personas interesēm". Par šādu pārkāpumu paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar probācijas uzraudzību, ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu