Gatavs pierādīt nevainību: Kevins Speisijs atbild uz apsūdzībām par seksuālu vardarbību pret trīs vīriešiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Holivudas aktieris Kevins Speisijs, kurš apsūdzēts par seksuālu vardarbību pret trim vīriešiem, sacīja, ka brīvprātīgi ieradīsies Apvienotajā Karalistē, lai aizstāvētu sevi tiesas priekšā. 

"Esmu pateicīgs Lielbritānijas Kroņa prokuratūras dienestam par to, ka tas pieklājīgi atgādināja presei un sabiedrībai, ka esmu pelnījis taisnīgu tiesu un esmu nevainīgs, kamēr vaina nav pierādīta. Esmu sarūgtināts par viņu lēmumu virzīties uz priekšu šajā tiesas prāvā, taču es brīvprātīgi lidošu uz Apvienoto Karalisti, cik drīz vien iespējams, un aizstāvēšu sevi.

Esmu pārliecināts, ka pierādīšu savu nevainību," viņš sacīja.

Pret Speisiju celtas četras apsūdzības par seksuālu vardarbību, kā arī viena apsūdzība, kad viena persona bez piekrišanas iesaistīta seksuāla rakstura darbībās.

Apsūdzības attiecas uz diviem iespējamiem incidentiem 2005. gadā Londonā, vēl diviem 2008. gadā un vienu 2013. gadā.

Lēmums saukt pie atbildības Speisiju nācis pēc Metropoles policijas dienesta iegūto pierādījumu izmeklēšanas.

Jau ziņots, ka Speisijs tika apsūdzēts nepiedienīgā uzbrukumā 18 gadus vecam vīrietim un viņa fiziskā aizskaršanā. Pēc prasības iesniedzēja liecībām, tas esot noticis 2016. gada jūlijā restorānā Nantaketas salā.

Speisijs uzstāja, ka nav vainīgs šajās apsūdzībās, par kurām viņam varēja draudēt cietumsods līdz pieciem gadiem.

Kopš 2017. gada 16 vīrieši ir apsūdzējuši Speisiju seksuālā uzmācībā.

Speisijs bija viena no pirmajām lielajām Holivudas zvaigznēm, pret kuru tika celtas apsūdzības jau #MeToo sāgas sākumos, ko aizsāka apsūdzības pret ietekmīgo Holivudas producentu Hārviju Vainstīnu.

Speisijs zaudēja lomu seriālā "House of Cards" ("Kāršu nams"), kur viņš piecas sezonas bija atveidojis galveno varoni. Jau pabeigtajā filmā "All the Money in the World" visas epizodes ar Speisiju tika filmētas par jaunu, Speisija varoni atveidojot Kristoferam Plameram. Citi projekti tika apturēti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu