Jānis Aišpurs šķiršanos no pirmās sievas nodēvējis par elli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"The Sound Poets" albuma "Pie vienas uguns" prezentācija (Jānis Aišpurs un Kārlis Josts)
"The Sound Poets" albuma "Pie vienas uguns" prezentācija (Jānis Aišpurs un Kārlis Josts) Foto: Jānis Škapars/TVNET

Grupas "The Sound Poets" mūziķis Jānis Aišpurs intervijā žurnālam "Ieva" šķiršanos no pirmās sievas un meitu māmiņas, interjera dizaineres Madaras Līviņas nodēvējis par elli. 

"Nevienam nenovēlu piedzīvot šķiršanos," intervijā atklāj Aišpurs, reaģējot uz jautājumu, kas bijis tumšākais posms, ko nācies piedzīvot. 

Viņš uzskata, ka varētu būt "viens no miljona" veiksmīgu gadījumu, kad šķiršanās nesāp nevienai no pusēm. "Vairākumam tas tomēr ir sāpīgs process. Var jau gudri teikt, ka "viss notiek uz labu" un "esmu laimīgs šodienā", bet tas brīdis - tā ir elle.

Tā ir elle!

Var jau lietot kādus maigākus, smukākus epitetus, bet būtībā tā ir elle," secina Aišpurs.

Viņš atminas, ka šķiršanās nav notikusi vienā dienā. "Ar meitu mammu Madaru mums attiecības bija kā pa viļņiem, ne reizi vien runājām par šķiršanos, bet mēģinājām darīt labāko, ko varam. Padoties pie pirmajām grūtībām ir viegli, bet ir jāizmēģina viss iespējamais, un, ja ar visiem ielāpiem nevari šo kuģi saglābt, lai tas varētu tālāk braukt, nu tad... Tad ir lūzuma punkts, kad nevari izdarīt neko labāku, kā savu bērnu mātei cieņpilni pateikt... Nu jā."

Mūziķis uzsver, ka monētai vienmēr ir divas puses. "No malas pateikt, vai es rīkojos vīrišķīgi vai nevīrišķīgi, pieņemot lēmumu, ka šķiros un aizeju no attiecībām, kur tikko ir piedzimis bērns... Viena monēta - pilnīgi nevīrišķīgi, jo skaidrs, ka meitu mammai uzlieku lielāku atbildību un rūpes. Taču no otras puses - turpināt melot, izlikties..."

Viņš atzīst - ja ir pieņemts lēmums lēkt nezināmajā, tad tas jādara cieņpilni. "Es gribētu, lai man tas būtu izdevies vēl cieņpilnāk. Bet mēs visi mācāmies no savām kļūdām," tā Aišpurs.

Kā zināms, Aišpura pirmā laulība izjuka 2018. gadā. Abiem ir divas meitas. Neilgi pēc paziņojuma par šķiršanos mūziķis sāka kopdzīvi ar dziedātāju Aiju Andrejevu. Mūziķu pāris slepus apprecējās 2021. gada martā. Arī Līviņa atradusi mīlestību - viņa pērn rudenī pārcēlās uz dzīvi Bari, Itālijā, un šā gada 10. martā apprecējās ar uzņēmēju Džuzepi Liturri.

Pilnu interviju ar Jāni Aišpuru lasiet žurnāla "Ieva" 1. jūnija numurā!

Foto: "The Sound Poets" prezentē jaunāko albumu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu