Sestdien un svētdien norisināsies Bērnu drošības dienas sporta spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, šodien un rīt norisināsies 12. Bērnu drošības dienas sporta spēles Latvijā, pavēstīja rīkotāju pārstāve Elina Junolainena.

Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas aizsākumi meklējami 1925.gadā, kad Ženēvā norisinājās Pasaules konference bērnu labklājībai. Pirmo reizi šī diena kā svētki tika atzīmēta 1950.gadā. Pēc Junolainenas paustā, šajā dienā visā pasaulē notiek dažādi pasākumi, kas veltīti bērniem, uzsverot, ka viņiem ir tiesības būt drošībā un aizsargātiem ne tikai ģimenē un sabiedrībā, bet arī brīvajā laikā atpūšoties un sportojot.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu slimību klīnikas virsārste Alla Silova norāda, ka bērniem sports ir nepieciešams - tas veicina augšanu, attīsta koordinācijas spējas un fizisko izturību, sadarbības prasmes, kā arī palīdz kopējai labsajūtai.

Viņa informēja, ka sporta spēles turpina izglītojošos pasākumus kampaņā "Pārvērt pārdrošību par drošību!", kas runā par bērnu traumatismu un tā profilaksi. Paredzēts, ka speciālistu komanda skaidros šos faktus un, iesaistot izklaidējošās aktivitātēs, informēs, kā samazināt traumatismu.

Sporta spēles notiks šodien Rīgā, Centra sporta kvartālā, K.Barona ielā 116a un rīt, 5.jūnijā, Bērnu un jauniešu centrā "Laimīte", Sarkandaugavas ielā 24.

Savukārt citās jūnija un jūlija nedēļas nogalēs tās notiks arī Jūrmalā, Jelgavā, Ventspilī, Jēkabpilī, Valmierā, Liepājā, Cēsīs, Salacgrīvā, Rēzeknē un Daugavpilī. Par katru norises vietu informācija būs pieejama VM sociālajos tīklos.

Sporta spēles visiem apmeklētājiem būs bez maksas. To mērķauditorija ir bērni un jaunieši vecumā no sešiem līdz 18 gadiem, taču piedalīties varēs arī jaunāki bērni, kuriem uzdevumi tiks pielāgoti vecumam.

Spēļu laikā ikvienam būs iespēja piedalīties 14 dažādās aktivitātēs - 11 individuālajās un trīs sacensību formāta. Visas aktivitātes būs pieejamas vienlaikus un tiks sadalītas zonās. Starp aktivitātēm būs galda hokejs, mini futbols, zvanu koridors, balansa dēlis, atmiņas spēle, labirinta skrējiens, ūdens spaiņa spēle. Tās veidotas tā, lai izglītotu un praktiski pievērstu uzmanību traumatisma nozīmei, cēloņiem un riskiem.

Sporta spēles var apmeklēt visa ģimene. Piemēram, kamēr bērni sportos, vecāki varēs iepazīt mobilo darbnīcu "Bērnam droša māja" un uzzināt padomus traumatisma profilaksei vai klausīties izglītojošas lekcijas par fiziskās slodzes nozīmīgumu bērnu ikdienā. Lekcijas nodrošinās apmācītu nozares ekspertu komanda, kas piedalījusies arī spēļu programmas tapšanā.

Sportiskās dienas programma sāksies plkst.11.30 ar reģistrāciju un noslēgsies plkst.16 ar apbalvošanu.

Kampaņas "Pārvērt pārdrošību par drošību!" mērķis ir izglītot un informēt dažāda vecuma bērnus, viņu vecākus un citus pieaugušos par drošību, biežāko traumu veidiem katrā vecumposmā, traumu gūšanas apstākļiem un profilakses pasākumiem, lai samazinātu bērnu traumatismu Latvijā.

Kampaņa tapusi pēc Veselības ministrijas, Bērnu slimnīcas un Slimību profilakses un kontroles centra iniciatīvas un tiek īstenota Eiropas Sociālā fonda projektā "Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu