Makrons brīdina nepieļaut Krievijas pazemošanu un Putina izolēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Francijas prezidents Emanuels Makrons ir brīdinājis, ka nedrīkst pazemot Krieviju, un mudinājis Rietumvalstis atstāt atvērtas durvis diplomātiskai sadarbībai, vēsta medijs "Insider".

"Mēs nedrīkstam pazemot Krieviju, lai dienā, kad kaujas beigsies, mēs ar diplomātiskiem līdzekļiem varētu rast risinājumus," viņš sacīja sestdien, 4. jūnijā, intervijā Francijas plašsaziņas līdzekļiem.

Makrons piedāvāja vadīt diplomātiskās sarunas starp Krieviju un Ukrainu, ziņoja Vācijas raidorganizācija "Deutsche Welle".

"Esmu pārliecināts, ka Francijas loma ir būt starpniekam," viņš sacīja.

Lai gan Francijas līderis intervijā norādīja, ka viņš cenšas rast diplomātisku risinājumu, viņš sacīja, ka Putins pieļauj "vēsturisku" kļūdu, turpinot karadarbību Ukrainā.

"Es domāju, un es [Putinam] to arī teicu, ka viņš pieļauj vēsturisku un fundamentālu kļūdu," sacīja Makrons. Viņš piebilda, ka Krievijas līderis ir "izolējis sevi" no pasaules.

Makrons jau iepriekš ir aicinājis Rietumvalstis nepazemot Putinu, 9. maijā Strasbūrā žurnālistiem sakot, ka miers tiks panākts, "Ukrainai un Krievijai sēžot pie sarunu galda", nevis ar pazemošanu.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis toreiz reaģēja uz šo komentāru, sakot, ka Makrons veltīgi meklē šāda veida "izeju no kara".

Pagājušajā nedēļā Makrons un Vācijas kanclers Olafs Šolcs aicināja Putinu rīkot "tiešas sarunas" ar Ukrainu. Eiropas līderi telefonsarunā lūdza Putinu rast "diplomātisku konflikta risinājumu", paziņoja Šolca birojs.

Putins viņiem atbildēja, sakot, ka, palielinot ieroču piegādes Ukrainai, pastāv risks vēl vairāk destabilizēt situāciju, ziņo "France 24".

Francija jau ir nosūtījusi Ukrainai prettanku vadāmās raķetes "MILAN" un pretgaisa raķetes "Mistral". Maijā Makrons sacīja Zelenskim, ka ieroču piegādes kara plosītajai valstij tiks pastiprinātas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu