Bangladešā vismaz 49 cilvēki gājuši bojā un vairāk nekā 300 cietuši ugunsgrēkā kuģniecības konteineru noliktavā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Bangladešā vismaz 49 cilvēki gājuši bojā un vēl vairāk nekā 300 cietuši ugunsgrēkā, kas izraisījis milzīgu sprādzienu kuģniecības konteineru noliktavā Bangladešā, paziņojušas amatpersonas.

Simtiem ugunsdzēsēju cīnījās ar liesmām noliktavā Sītākundā, aptuveni 40 kilometrus no Bangladešas otrās lielākās pilsētas Čitagongas, kad tur eksplodēja vairākas tvertnes, kurās atradās ķīmiskas vielas.

Domājams, ka faktiskais upuru skaits izrādīsies lielāks, jo daudzu cietušo stāvoklis ir smags un glābējiem nav izdevies nokļūt līdz visiem bojāgājušajiem. Iespējams, ka upuru vidū ir arī vairāki žurnālisti, kas bija ieradušies ugunsgrēka vietā.

Gandrīz diennakti pēc ugunsgrēka izcelšanās cīņa ar liesmu perēkļiem turpinās, no vairākiem konteineriem joprojām ceļas dūmi.

Kā žurnālistiem sacījis ugunsdzēsības dienesta priekšnieks Mains Udins, daļā tvertņu glabāta ūdeņraža pārskābe.

Gājuši bojā vismaz septiņi ugunsdzēsēji un vēl četri tiek uzskatīt par pazudušiem.

Sociālos tīklus pārpludinājuši lūgumi ziedot asinis. Cietušie nogādāti dažādās reģiona slimnīcās, ārsti atsaukti no atvaļinājumiem.

Sprādziens bijis tik spēcīgs, ka satricinājis dzīvojamās ēkas vairāku kilometru attālumā no noliktavas. Aculiecinieki stāsta, ka steigā pametuši mājas, baidoties, ka ugunsgrēks var izplatīties tuvējā apkaimē, kas ir blīvi apdzīvota.

Uz degošo noliktavu norīkoti aptuveni 250 karavīri, lai, izmantojot smilšu maisus, nepieļautu ķimikāliju izplūšanu vidē un nonākšanu Bengālijas līcī.

Šai noliktavā atrodas arī Bangladešā ražoti apģērbi miljoniem dolāru vērtībā, kas paredzēti eksportēšanai uz rietumvalstīm.

Ugunsgrēka cēlonis joprojām nav zināms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu