VIDEO ⟩ "Google" satelīta attēlos vērojama Drošības dienesta ēkas celtniecība, vēsta raidījums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts Drošības dienesta ēkas būvniecība.
Valsts Drošības dienesta ēkas būvniecība. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicēti "Google" satelītattēli, kuros redzams Valsts drošības dienesta (VDD) ēkas celtniecības process. Saeimas aizsardzības un iekšlietu komisijas vadītājs Juris Rancāns (K) uzskata, ka šāda situācija ir nepieņemama, ziņo raidījums "TV3 Ziņas".

Pirmais satelīta attēls no adreses Brīvības gatvē 207 "Google Earth" uzņemts pērnā gada maijā līdz ar būvdarbu sākšanu. Jaunākais "Google" attēls uzņemts šī gada martā, kad VDD ēkai uzbūvēti jau pirmie stāvi, redzamas daļas telpu aprises, nojaušams teritorijas plānojums.

Saeimas aizsardzības un iekšlietu komisijas vadītājs Juris Rancāns (K) norāda, ka situācija ir nepieņemama: "Būtu jāveic dienesta pārbaude, uz ko es aicināšu jauno iekšlietu ministru, izvērtēt visus faktus, vai un kuras amatpersonas šajā gadījumā ir pieļāvušas tādu nolaidību, ka šie objekti ir publiski pieejami satelīta uzņēmumos "Google".

Kriminālā, disciplinārā vai cita veida atbildība - tas ir jāizvērtē. Tā nedrīkst notikt, kā tas izskatās šobrīd."

Rancāns piebilst, ka VDD vai kādai iekšlietu struktūrai vajadzējis sazināties ar "Google", lai topošās ēkas būvlaukums tiktu nosegts ar aizmiglotiem laukumiem:

"Tur būtu diezgan daudz redzams, kā tā tiek būvēta. Tur var būt kādas tehniskās specifikācijas detaļas, kuras nedraudzīgiem ārvalstu dienestiem nevajadzētu zināt."

Savukārt VDD uzskata, ka nav vajadzības lūgt "Google" aizmiglot objektu Brīvības ielā 207. "Google" satelīta attēlos noslepenoti nav arī citi objekti, piemēram, Lielvārdes aviācijas bāze. Attēlos no gaisa bez apgrūtinājumiem var redzēt arī militāro bāzi Ādažos.

Video: Raidījuma "TV3 Ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu