Gaidāmajā Azerbaidžānas GP kritīs iespaidīgs Mihaela Šūmahera rekords

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: AP/Scanpix

Gaidāmajā Pirmās formulas (F-1) posmā, kas norisināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, visticamāk, tiks gāzts ilggadējs Mihaela Šūmahera rekords.

Mihaels Šūmahers daudzu acīs joprojām ir visu laiku labākais F-1 pilots, neskatoties uz faktu, ka lielu daļu viņam piederošo rekordu jau ir pamanījies gāzt "Mercedes" spīdeklis Luiss Hamiltons.

Pats Šūmahers reiz izteicās, ka rekordi pastāv, lai tos kāds pārspētu. Ja nenotiks kas neparedzēts, tad jau šajā nedēļas nogalē kritīs vēl viens leģendārā vācieša rekords. Šoreiz gan no viņa bijušā sāncenša Fernando Alonso rokas.

Šūmaheram šobrīd pieder visgarākās karjeras rekords (laika, ne aizvadīto sacīkšu izteiksmē) - leģendārais pilots savu pēdējo sacīksti aizvadīja precīzi 21 gadu un trīs mēnešus pēc savas debijas "Grand Prix".

Ja Alonso izies uz starta Azerbaidžānas "Grand Prix", un šobrīd par pretējo nekas neliecina, viņš trasē būs devies 21 gadu trīs mēnešus un astoņas dienas pēc savas debijas autosporta karaliskajā klasē. 

Divkārtējam čempionam Alonso šosezon, visticamāk, izdosies gāzt vēl vienu F-1 ilglaicības rekordu. Šobrīd visvairāk sacīkstes F-1 vēsturē ir aizvadījis Alonso ilggadējais konkurents Kimi Raikonens (353), bet spāņu pilotam šobrīd ir vien par 10 "Grand Prix" mazāk.

Šajā sezonā ir atlikuši vēl 16 posmi, līdz ar to 40 gadus vecais spāņu pilots, visticamāk, vēl pirms sezonas beigām kļūs par pieredzes bagātāko braucēju F-1 vēsturē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu