Slimnīcā miris 24 gadus vecais DĀR bokseris, kurš pēc liktenīgā sitiena turpināja cīņu ar iedomātu pretinieku

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvotā tehniskā nokauta slimnīcā izdzisusi Dienvidāfrikas Republikas boksera Simiso Butelezi dzīvība.

24 gadus vecais Butelezi svētdien desmit raundu cīņā par Āfrikas čempiona jostu Pasaules Boksa federācijas (WBF) versijā vieglajā svarā tikās ar savu tautieti Sifesilu Mntungvu. Tiesnesis cīņu apturēja pēdējā raundā, kad Butelezī sāka izpildīt sitienus pa gaisu tukšā ringa stūrī.

Bokseris tika nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēts asinsizplūdums smadzenēs. Butelezi tika ievietots mākslīgajā komā, tomēr otrdienas vakarā miris.

BSA paziņoja, ka tiks veikta neatkarīga medicīniskā pārbaude par notikušo traģēdiju.

Tikmēr Butelezi treneris Beki Mngomezulu paziņojis, ka sportists pirms cīņas bijis pilnībā vesels.

Savukārt cīņas promotieris Zandile Malinga sarunā ar "Sowetan Live" norādīja, ka Butelezi pēc cīņas nevarēja pārvest uz tuvāko slimnīcu, jo konkrētajā medicīnas iestādē neesot neiroloģijas nodaļas.

"Es joprojām esmu šokā. Mēs ko tādu negaidījām. Lai arī cik brutāls sporta veids ir bokss, šādus atgadījumus tu negaidi. Viss bija kārtībā. Ar svaru problēmu nebija. Nekas neliecināja, ka varētu atgadīties kas tāds," sacīja Malinga.

Mtungva izcīnīja savas karjeras septīto uzvaru desmit cīņās, kamēr šis bija pirmais Butelezi zaudējums viņa karjeras piecās profesionālajās cīņās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu