"Riga Pride" ietvaros ceturtdien notiks "Sarunas par brīvību"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: lazyllama/Shutterstock

Ceturtdien, 16. jūnijā, plkst. 18 kinoteātrī "K-Suns" norisināsies viens no gaidītākajiem pasākumiem "Riga Pride" nedēļas ietvaros – "Sarunas par Brīvību".

"Sarunas par Brīvību" ir platforma sarunām, kuru mērķis ir dekonstruēt brīvības koncepta nozīmi un iedvesmot apmeklētājus domāt par brīvību tās visdažādākajās izpausmēs. Pasākumā varēs dzirdēt iedvesmojošus un personīgus cilvēkstāstus, kā katrs no runātājiem cīnījies par savu personīgo un visas sabiedrības brīvību.

Platforma aicinās domāt par to, ko nozīmē būt brīvam - par cīņām, kuras jau notikušas un turpina notikt. Kuras nebeigsies, līdz katram no mums būs iespēja dzīvot patiesi, bez aizspriedumiem un bez diskriminācijas. Lai katrs no mums varētu uzdrošināties būt tāds, kāds ir.

Foto: Riga Pride

"Sarunās par brīvību" piedalīsies žurnāliste un kinorežisore Rita Ruduša, kura runās par domas brīvību un Padomju Savienības atstātajām sekām mūsu prātos. Anglikāņu luterāņu biedrības prezidente un Latviešu luterāņu sieviešu teoloģu apvienības valdes locekle Jāna Jēruma-Grīnberga stāstīs par ticības lomu sabiedrības progresā.

Ārste un aktīviste par Ukrainas brīvību Dana Isarova stāstīs par brīvību iestāties par taisnību, toties aktīviste un komiķe Anete Bendika dalīsies savā pieredzē, cīnoties par sava dēla iespējām dzīvot pilnvērtīgu, veselu dzīvi, un viņas tiesībām uz to pašu.

Pasākuma noslēgumā dzirdēsim arī no Ukrainas atbalsta biedrības valdes locekles Janas Streļecas un Natālijas Timošenko, kuras dalīsies iedvesmojošā stāstā par bēgšanu no kara gaitām, par Donbasu un sapni par mieru Ukrainā.

"Sarunas par brīvību" vadīs "Latvijas Radio 5" personība un pilsoniskā aktīviste Karmena Stepanova. Pasākums apmeklētājiem klātienē notiks bez maksas un tiks translēts tiešsaistē TVNET. Pasākumi notiks latviešu un angļu valodā (tās tiks vienlaicīgi tulkotas).

Pasākuma noslēgumā visiem apmeklētājiem būs arī neliels pārsteigums, kas veidots sadarbībā ar Ukrainas cilvēkiem Latvijā.

Savukārt sestdien, 18. jūnijā, ar krāšņu Praida dienas programmu un "Gājienu par brīvību kopā ar Kijivas Praidu" noslēgsies cilvēktiesību notikumu nedēļa "Riga Pride", solidarizējoties ar cilvēkiem un kopienu Ukrainā.

Pulcēšanās gājienam sākas plkst. 12 Vērmanes dārzā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu