Džonsons apmeklējis Kijivu un ierosinājis sākt programmu Ukrainas karavīru apmācībai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons atkārtoti ieradies Kijivā iepriekš neizziņotā vizītē. Piektdien, 17. jūnijā, viņš solīja sākt programmu Ukrainas karavīru apmācībai.

"Es priecājos atkal redzēt Kijivā lielu mūsu valsts draugu Borisu Džonsonu," vietnē "Telegram" pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Ir labi atkal būt Kijivā," mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja Džonsons, kurš Ukrainas galvaspilsētu apmeklēja jau 9. aprīlī. Viņš bija pirmais G7 līderis, kurš apmeklēja Ukrainu, un kopš vizītes Lielbritānija ir sniegusi spēcīgu militāro atbalstu Ukrainai.

Džonsona birojs pavēstīja, ka premjerministrs ierosinājis programmu, kurā katras 120 dienas tiktu apmācīti līdz 10 000 Ukrainas karavīru.

"Mans apmeklējums šodien, kara vidū, domāts, lai nosūtītu skaidru un vienkāršu vēstījumu ukraiņu tautai: Lielbritānija ir ar jums un būs ar jums līdz uzvarai," sacīja Džonsons.

"Tādēļ es esmu ierosinājis prezidentam Zelenskim vērienīgu militāro mācību programmu, kas varētu mainīt šī kara vienādojumu, izmantojot vislielāko spēku no visiem - ukraiņu apņēmību uzvarēt," viņš piebilda.

"Daudzās kara dienas ir pierādījušas, ka Lielbritānijas atbalsts Ukrainai ir spēcīgs. Mums ir kopīgs redzējums par to, kā Ukraina var sasniegt uzvaru," sacīja Zelenskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu