Baltkrievijas robežas izbūvei nākamgad papildus plānots piešķirt ap 23 miljoniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lai kavētu nelegālo migratnu plūsmu, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs.
Lai kavētu nelegālo migratnu plūsmu, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Infrastruktūras izbūvei uz Latvijas-Baltkrievijas robežas 2023.gadā plānots papildus piešķirt ap 22,58 miljonus eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā iesniegtie dokumenti par valdībā izskatīto attiecīgo informatīvo ziņojumu.

Minēto summu paredzēts iekļaut IeM budžeta sadaļā "Nekustamais īpašums un centralizētais iepirkums".

Izskatot ziņojumu, valdība ir atļāvusi VAS "Valsts nekustamie īpašumi" uzņemties finansiālās saistības par prioritāri ierīkojamā posma ap 64 kilometru garumā 2.kārtas izbūves turpināšanu gar robežu par kopējo summu ap 46,88 miljoniem eiro. Kopējās izmaksas līdz 2025.gadam informatīvajā ziņojumā tika lēstas ap 47,81 miljons eiro.

Tāpat valdība atbalstījusi apropriācijas pārdali 2022.gadā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem ap 2,26 miljonu apmērā IeM Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Finanšu lēmumu par apropriāciju vēl nepieciešams saskaņot ar Budžeta komisiju, kas to plāno skatīt pirmdien, 20.jūnijā, sēdes slēgtajā daļā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu