"ASV zina visu Kremlī notiekošo." Putina iekšējā lokā atrodas Rietumu izlūkdienestu aģenti, norāda atvaļinātais FSB pulkvedis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: Asatur Yesayants/shutterstock

Bijušais Krievijas Federācijas Valsts domes deputāts un atvaļinātais Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) pulkvedis Genādijs Gudkovs uzskata, ka Rietumu izlūkdienestiem ir aģenti kara noziedznieka un Krievijas prezidenta Vladimira Putina iekšējā lokā, viņš atklāja intervijā ukraiņu žurnālistam Dmitrijam Gordonam.

"Kad es strādāju Valsts drošības komitejā (VDK), vienmēr teicu: "Mēs te spiegus nemeklējam." Es strādāju pretizlūkošanā.

Spiegi jāmeklē Politbirojā un Centrālajā komitejā, tāpēc ka tur ir tik korumpēti un mantkārīgi cilvēki pēc visādiem rietumu magnetofoniem, mantām un naudas.

Jau tajā laikā viņi ņēma lielus kukuļus, mēs vienu ministra vietnieku iesēdinājām. Viņš bija paņēmis miljoniem dolāru vērtu pulksteņu kolekciju.

Domāju, ka pašā varas augšā ir aģenti. Un domāju, ka tagad amerikāņu, britu, vāciešu izlūkdienestiem un pasaules vadošajiem izlūkdienestiem ir aģenti Putina iekšējā lokā. Esmu par to pārliecināts," sacīja atvaļinātais FSB pulkvedis.

Gudkovs akcentēja, ka vairākiem Putina tuvākajiem cilvēkiem ir radinieki, kas dzīvo ārvalstīs. 

"Viņi visi ir neaizsargāti. Putina guļamistabā zem viņa spilvena būs ziņojums. To nolasīs un nodos amerikāņu izlūkdienestiem. Nav iespējams sevi aizsargāt situācijās, kad visa elite ir orientēta uz Rietumiem. Viņi saista savu bērnu un mazbērnu nākotni ar Rietumiem. Nav iespējams šos cilvēkus nesavervēt.

Es saprotu, ka amerikāņu izlūkdienestiem ir pilnīga informācija par to, kas notiek Kremlī. Viņi varbūt to nepublicē, bet parāda ASV prezidentam Džo Baidenam. Protams, neatšifrējot cilvēkus. 

Un es saprotu, kāpēc Baidens ir tik pārliecināts, ka Krievija nav gatava izmantot kodolieročus."

Gudkovs uzskata, ka šo informāciju ASV saņem no Putina apkārtējiem, "kas vēlas dzīvot".

Atvaļinātais FSB pulkvedis sacīja, ka noziedzīgās Krievijas augstākā politiskā un militārā vadība ir histērijā. Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs aprīļa beigās bija devies uz Ukrainu, kur guva ievainojumu mugurā.

Pēc Gudkova teiktā, Krievijas Federācijas augstākā politiskā un militārā vadība atrodas histērijā un "psihozes stāvoklī".

Viņš ir izbrīnīts, ka tik augsta mēroga militārais komandieris kā Valērijs Gerasimovs devies uz karadarbības zonu.

"Kāpēc Gerasimovs devās uz Ukrainu? Lai rīkotu kaut kādu štāba sapulci? Kāpēc? Es neticu, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins viņu sūtīja uz turieni.

Manuprāt, viņam ir histērija, jo nekas nenotiek pēc plāna, viss brūk. Pašam jānāk talkā, lai vismaz uz vietas paskatītos un izdomātu," sacīja atvaļinātais FSB pulkvedis.

Gudkovs norāda, ka Gerasimovu Ukrainā ievainoja mugurā: "Runā, ka viņam ir mīksto audu bojājumi. Mēs zinām, kur cilvēkam atrodas vismīkstie audi.

Un tajos mīkstākajos audos viņam ir trāpījusi kāda šķemba."

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Valērijs Gerasimovs ticis ievainots Ukrainā, netālu no Izjumas, Harkivas apgabalā, vēsta militārais žurnālists un blogeris Aleksandrs Šulmans.

66 gadus vecajam Gerasimovam ir šrapneļa (šāviņa) brūce labā augšstilbā, bet nav kaula lūzums. Šrapneļa fragments ir izņemts, un viņa dzīvībai briesmas nedraud. Krievijas armijas ģenerālis Gerasimovs un citi virsnieki sēdēja komandpunktā, kad Ukrainas Bruņotajiem spēkiem izdevās veikt precīzu triecienu.

Saskaņā ar sākotnējo žurnālista rīcībā esoši informāciju tika nogalināti aptuveni 20 virsnieki.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Gerasimovs bijis redzams viesojoties pie Kremļa saimnieka Vladimira Putina, īpaši izceļoties "garā galda" diskusijā.

Martā tika ziņots, ka ģenerālštāba priekšnieks Gerasimovs kopš 11. marta nav manīts publikā, vēstīja krievu izdevumi "Mediazona" un "Agensto". Vēlāk gan Gerasimovs pārādījās atkal sabiedrībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu