Ingrīda Circene atklāti par sirdsdraudzenes Ausmas Kantānes zaudējumu: Tik tuva cilvēka man vairs neviena nav

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Apritējis teju mēnesis, kad 29. maija rītā 80 gadu vecumā mūžībā devuās aktrise Ausma Kantāne. Viņas sirdsdraudzene, ārste Ingrīda Circene žurnālam "Kas Jauns?" stāsta, kā sadzīvo ar draudzenes zaudējumu. 

Circene, kura pēdējos trīs gadus dzīvoja kopā ar Kantāni un uzpasēja viņu gan kā mediķe, gan draudzene, atklāj, ka vēl nav spējusi ieiet izcilās aktrises istabiņā. 

"Durvis ir ciet, mantiņas stāv kā stāvējušas... Čībiņas pie durvīm, uz galda puslasītas grāmatas... Pašlaik neceļas rokas nekam pieskarties, pat ieiet tur nespēju. Man viņas ļoti pietrūkst, ļoti. Tukšuma sajūta ir mājās. Bet tajā pašā laikā ir arī tāda spēcīga klātbūtnes sajūta," intervijā "Kas Jauns?" stāsta Circene. 

Ārste stāsta, ka nu viņas stiprais plecs ir suns Grāfs, ar kuru viņa spēj runāt par visām iespējamajām tēmām. Circene skaidro, ka viņai ir draudzenes, kuras mēdz apciemot, taču tik tuvas, kā Ausma, nav nevienas. 

"Protams, tik tuva cilvēka, kā bija Ausma, man vairs neviena nav. Mēs tomēr kopā dzīvojām, un tam ir ļoti liela nozīme. [..]

Bet pierast pie dzīves bez Ausmas ir grūti. Acīmredzot šo var dziedēt un remdēt tikai laiks. Tik, cik iepriekš priecājos un novērtēju mūsu skaisto draudzību un saskanību, tik grūti man ir tagad, viņai aizejot. Pietrūkst ikdienas mirkļu, kas veido mūsu dzīvi… Vēl ir tāds apmulsums. Šķiet, ka Ausmiņa aizvien ir tepat, tas ir pat sajūtams. Bet fiziski ir tukšums," stāsta Circene. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu