VIDEO Uz Bauskas šosejas motociklists brauc bez ķiveres un gūst smagas traumas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Juris Teivans/Shuttstock.com

Smagā negadījumā uz Bauskas šosejas otrdien, 21. jūnijā, nopietnas traumas guva kāds motociklists. Braucējs, pēc aculiecinieku teiktā, "klaji ignorēja" ceļa zīmes prasību un izbrauca priekšā smagajam auto, vēsta raidījums "Degpunktā".

Iepretim stabiņam, kas apzīmē Bauskas šosejas 56. kilometru, otrdien ap plkst. 12 negaidīti uz ceļa satikās tālbraucējs no Polijas un kāds vietējais, Galenieku ciemata iedzīvotājs.

Ārzemnieks ar "Volvo" vilcēju veda kravu uz Rīgas pusi, savukārt braucējs ar motociklu, izgriežoties no mazākas nozīmes ceļa un veicot pagriezienu pa labi, kļūdījās ar rādiusu un ietriecās pretim braucošajā fūrē.

Visticamāk, "neierakstīties" līkumā motociklistam traucēja pārāk lielais braukšanas ātrums. Jāpiemin, ka ceļš, no kura izbrauca vainīgais, ved uz privātmāju, tieši tur īsi pirms notikušā motociklists iestūrēja apsveicināties ar paziņu. Vīrietis bija pēdējais, kurš runāja ar motociklistu pirms smagās avārijas.

Saņemot spēcīgo sitienu, motociklists nolidoja no braucamā un, pēc aculiecinieku teiktā, zaudēja samaņu. Braucējam neesot bijusi ķivere, un pieļaujams, ka asins peļķe, kas palikusi uz asfalta, ir tieši no smagi ievainotā vīrieša galvas.

Notikuma vietā strādāja trīs mediķu brigādes, tostarp ārstu speciālistu brigāde. Mediķi cietušā stāvokli novērtēja kā vidēji smagu – negadījumā gūta politrauma jeb vairāku ķermeņa daļu ievainojumi. Cietusī persona stabilā stāvoklī, esot pie samaņas, nogādāta ārstniecības iestādē, norāda NMPD.

Otrs negadījumā iesaistītais – minētais tālbraucējs no Polijas – komentārus par negadījuma apstākļiem nesniedza.

Vīrietis, kuram tiesa piemērojusi transportlīdzekļa vadīšanas tiesību liegumu, vadīja nereģistrētu motociklu un, izbraucot uz galvenā ceļa, ietriecās kravas transportlīdzekļa "Volvo" piekabē.

Pēc ceļu satiksmes gadījuma bija bloķēta satiksme abos virzienos, plkst. 12.44 satiksme tika atjaunota. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Valsts policija atklāj, ka motociklu vadīja 42 gadus vecs vīrietis. Pagaidām ziņas, vai viņš pie stūres sēdies skaidrā prātā, likumsargi nesniedz.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu