Aicina cēsniekus nepeldēties Gaujā pie Raiskuma kroga, kur trešdien pazuda vīrietis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD laiva. Ilustratīvs attēls.
VUGD laiva. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Iedzīvotāji tiek aicināti drošības apsvērumu dēļ tuvākajā laikā nepeldēties Gaujā pie Raiskuma kroga Cēsīs, kur vakar ūdenī pazuda vīrietis.

Jau ziņots, ka, saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sniegto sākotnējo informāciju, trešdien Cēsīs apgāzās laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens izpeldēja krastā, bet otrs pazuda. Glābēji veica zemūdens meklēšanas darbus, tomēr pazudušo atrast neizdevās.

Pazudušais vīrietis tiek meklēts joprojām.

Kā aģentūru LETA ceturtdien informēja Valsts policijā (VP), 1973.gadā dzimušais vīrietis pazuda iedzīvotāju iecienītā peldvietā Gaujā. Pēc aculiecinieku vēstītā, viņš devies peldēt un pazudis zem ūdens. Sākotnējā VP rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis nebija lietojis alkoholiskos dzērienus un šajā peldvietā bija vairākkārt peldējies jau iepriekš.

Policija norāda, ka konkrētajā Gaujas peldvietā Cēsīs patlaban ir krasi mainījusies upes gultne - upe kļuvusi dziļāka un ūdenslīmenis paaugstinājies, līdz ar to peldvieta šajā vietā nav droša un patlaban ir norobežota, bet iedzīvotāji aicināti turp nedoties.

Ņemot vērā, ka priekšā ir garas svētku brīvdienas un laika apstākļi solās būt gana silti, iedzīvotāji tiek aicināti rūpīgi izvērtēt nolūkotās peldvietas, tostarp būt ļoti uzmanīgiem arī citās peldvietās Gaujā.

Tāpat ikviens tiek aicināts ievērot visus drošības noteikumus un parūpēties par sevi un līdzcilvēkiem. Jāatceras, ka jebkuras ūdenstilpes gultne var mainīties, tāpēc no krasta vai speciālas laipas nevajadzētu lekt ūdenī, bet mierīgi tajā ieiet un rūpīgi izvērtēt situāciju.

Alkohola lietošana un peldēšana kategoriski nav savienojamas lietas, tāpat nevajadzētu peldēt pārāk tālu no krasta, jo aukstā ūdens ietekmē var tikt sarauti krampji un sākties slīkšana. Vislabāk ir pirms došanās peldēties painformēt kādu krastā esošo par to.

VUGD atgādina, ka, vizinoties ar laivu, kuteri vai citu peldlīdzekli, obligāti jāuzvelk glābšanas veste. Ja peldoties gadās iekļūt straumē, jāsaglabā miers un jāpeld pa straumi uz priekšu, cenšoties nokļūt tuvāk krastam.

Ieteikumi par to, kā pasargāt sevi un apkārtējos, dodoties atpūsties pie ūdeņiem, atrodami VUGD mājaslapas sadaļā "Drošības padomi".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu