Pludmales volejbolisti Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst "King of the Court" turnīra ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Šmēdiņš (no kreisās) un Aleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš (no kreisās) un Aleksandrs Samoilovs Foto: Vadims Morozovs

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien Hamburgā pārvarēja "King of the Court" otro izslēgšanas kārtu un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Samoilovs/Šmēdiņš otrās kvalifikācijas kārtas pirmajās piecās minūtēs neguva ne punkta, kopā ar vēl diviem duetiem dalot trešo vietu. Ceturtdaļfinālā iekļuva čīlieši Noe Aravena un Visente Drogē, kuri sakrāja sešus punktus.

Otrajā piecminūtē latvieši jau no sākuma izvirzījās vadībā, spēli beidzot ar Samoilova bloku, septiņiem punktiem, pirmo vietu un iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Jau ziņots, ka Latvijas duets grupas pirmajā kārtā pirmajā kārtā pie punktiem netika un maču neturpināja. Izslēgšanas kārtas pirmajā mačā Samoilovs un Šmēdiņš sakrāja 12 punktus, ieņemot pirmo vietu un iekļūstot otrajā kārtā.

Sieviešu konkurencē sacenšas arī Anastasija Kravčenoka pārī ar 2016.gada olimpisko čempioni Vācijas pludmales volejbolisti Kiru Valkenhorstu. Viņas nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, ieņemot otro vietu D apakšgrupā.

"King of the Court" turnīra formāts ir pavisam atšķirīgs no ierastās izspēles kārtības pludmales volejbola turnīros. Sacensības sākas ar kvalifikāciju, seko grupu turnīrs, ceturtdaļfināli, pusfināli ar desmit komandu līdzdalību un piecu komandu fināls.

Katrā no turnīra fāzēm dueti tiek sadalīti grupās pa pieci, un trim ir vieta trešajā kārtā. Pāri spēlē 15 minūšu maču, kurā laukumu pamet izspēli zaudējušie. Duets, kas ieguvis punktu pēdējā izspēlē, turpina spēlēt laukuma uzvarētāju pusē, līdz zaudē punktu. Spēles laukuma viena puse tiek dēvēta par "karaļa" pusi. Šajā pusē spēlējošais duets uzņem servi, tādējādi iegūstot nelielas priekšrocības. Pēc 15 minūtēm tiek apkopoti pāru gūtie punkti, un vismazāk punktus nopelnījušie nesasniedz nākamo kārtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu