ASV pedofila Epstīna draudzenei piespriests 20 gadu cietumsods par upuru sagādāšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas augstāko aprindu pārstāvei Gīleinai Maksvelai otrdien, 28. jūnijā, piespriests 20 gadu cietumsods par meiteņu sagādāšanu skandalozajam nelaiķa finansistam Džefrijam Epstīnam viņu seksuālai izmantošanai, ziņo raidorganizācija BBC.

Jau ziņots, ka Maksvelu, kurai Ziemassvētkos palika 60 gadu, 2021. gada beigās 12 zvērināto tiesa Manhatanā atzina par vainīgu piecās no sešām apsūdzībām, tostarp visnopietnākajā apsūdzībā par nepilngadīgās seksa kontrabandu.

Nelaiķa britu preses magnāta Roberta Maksvela meita Gīleina, kas izaugusi bagātībā un privilēģijās kā karaļnama locekļu draudzene, tagad 20 gadus pavadīs cietumā, ziņo medijs.

Tiesnese piesprieda arī naudas sodu 750 000 ASV dolāru apmērā.

Maksvela, ģērbusies cietuma drēbēs, atvainojās saviem upuriem. Viņa sacīja, ka jūt līdzi viņiem un ka tikšanās ar Epstīnu ir "lielākā nožēla" viņas dzīvē.

"Mana saikne ar Epstīnu mani neatgriezeniski aptraipīs," viņa teica, piebilstot, ka cer, ka piespriestais cietumsods ļaus upuriem "gūt mieru".

Par nepilngadīgo seksa kontrabandu viņai varēja draudēt cietumsods līdz 40 gadiem.

Maksvelai izvirzītās apsūdzības attiecas uz notikumiem laikā no 1994. līdz 2004. gadam. Viņa iepriekš paziņoja, ka nav vainīga nevienā no tām.

Epstīns izdarīja pašnāvību federālajā aizturēšanas centrā Ņujorkā 2019. gada augustā 66 gadu vecumā, tiesu tā arī nesagaidot. Viņa mīļākā un tuva draudzene Maksvela tika aizturēta 2020. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu