Bijušais "Haas" pilots paskaidro, kāpēc Miks Šūmahers varētu arī tik drīz netikt pie kārotā sasnieguma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: AP/Scanpix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) komandas "Haas" pilots Romāns Grožāns sarunā ar "GPFans" skaidroja, kāpēc, viņaprāt, Mikam Šūmaheram karjeras pirmie čempionāta ieskaites punkti vēl ilgāku laiku būs jāuzgaida.

Ar katrām sacīkstēm, kurās 23 gadus vecais vācu pilots netiek pie savas karjeras pirmajiem čempionāta ieskaites punktiem, uz viņa pleciem gulst aizvien lielāka nasta.

Vāciešu laikraksts "Bild" ziņo, ka Šūmaheram esot vēl četras sacīkstes, lai viņš nosargātu savu vietu "Haas" bolīdā arī nākamajai sezonai.

Bijušais "Haas" pilots Romāns Grožāns, kurš kopā ar ASV bāzēto komandu bija kopš 2016. līdz pat 2020. gadam, piedzīvojot gan komandas ziedu dienas, gan norietu, uzskata, ka Šūmahers tuvākajā laikā par izcīnītajiem punktiem var aizmirst. Kā pamatojumu francūzis min faktu, ka "Haas" komanda sezonas gaitā neprot vai arī nevar atļauties attīstīt savu bolīdu.

"Viņam ir jātiek atpakaļ uz kājām. Viņš pēdējā laikā ir aizvadījis vairākas smagas sacīkstes. Es uzskatu, ka mašīna viņam nepalīdz, jo tās attīstība ir gājusi atpakaļ," sacīja Grožāns.

Francijas pilots norādīja, ka "Haas" šobrīd, iespējams, vairs nav komanda, kas pavisam droši var cīnīties par punktiem, kā tas bija sezonas sākumā. Šūmahera komandas biedrs Kevins Magnusens ir pamanījies iekrāt jau 15 punktus, tiesa, pēdējo reizi labāko desmitniekā viņš bija pirms piecām sacīkstēm.

"Tas ir tipiski "Haas" komandai - tu sāc labi un tad ej atpakaļ. Es to pārāk labi atceros," norādīja Francijas pilots.

Tāpat Grožāns uzsvēra, ka no Mika šobrīd tiek gaidīts pārāk daudz un viņa mēģinājumi sasniegt vietu, kuru viņa spēkrats reālistiski nav spējīgs izcīnīt, noved pie kļūdām.

"Ja tu mēģini izcīnīt piekto vietu [Magnusena labākais rezultāts šosezon], ko Miks, iespējams, tagad dara, tad tu sāc pieļaut kļūdas. Mikam ir jābūt pacietīgam. Dažreiz būt lēnākam nozīmē būt arī ātrākam," sacīja Grožāns.

Šūmahers šosezon ir viens no diviem aktīvajiem pilotiem, kuriem nav izdevies izcīnīt čempionāta ieskaites punktus. Otrs pilots ar nulli čempionāta tabulā ir "Williams" pilots Nikolass Latifi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu