"Manam prātam tas nav aptverams." Luiss Hamiltons bijušajam F-1 bosam par Putina slavināšanu velta asu kritiku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons
Luiss Hamiltons Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) superzvaigzne Luiss Hamiltons kritiski izteicies par bijušā F-1 bosa Bērnija Eklstouna nesenajiem izteikumiem Ukrainas kara jautājumā.

Bijušais F-1 vadītājs Bērnijs Eklstouns nekad nav slēpis savu patiku pret Krievijas kara noziedznieku Vladimiru Putinu.

Ņemot vērā Krievijas noziedzīgā režīma izraisītās kara šausmas Ukrainā, Eklstouna atzinīgie vārdi par Putinu daudzos, tai skaitā arī Hamiltonā, izraisīja neizpratni.

"Mums tas nav vajadzīgs. Manam prātam nav aptverams tas, ka kāds tic karam, cilvēku slepkavošanai un vēl spēj šo personu [Putinu] atbalstīt. Nespēju noticēt, ka to dzirdēju. Šis karš mūsu attīstību atmetīs atpakaļ par vairākām desmitgadēm, un mēs vēl neesam redzējuši kopējos ciešanu apmērus," sacīja Hamiltons.

Jau iepriekš ar skandaloziem izteikumiem klajā nāca cits gados vecāks F-1 saimes dalībnieks Nelsons Pikē, kurš par Hamiltonu izteicās, izmantojot rasistiskus terminus.

Hamiltons norādīja, ka cilvēkiem ar novecojušu dzīves redzējumu un vērtībām, viņaprāt, nevajadzētu būt daļai no F-1 ģimenes.

"Mums nevajag šādu nostāju atbalstīt, bet gan skatīties nākotnē. Ja viņiem nav nekā pozitīva, ko piedāvāt, tad nedodiet viņiem platformu izteikties," norādīja Hamiltons, kritizējot "Good Morning Britain", kas, viņaprāt, esot pilnībā apzinājusies, kādu atbildi Putina jautājumā varētu sniegt Eklstouns, bet tik un tā izvēlējās 91 gadu vecajam funkcionāram dot platformu.

Ārzemju mediji ziņo, ka Pikē ir saņēmis aizliegumu apmeklēt F-1 sacensības. Tāpat par nevēlamu personu pasludināts arī Eklstouns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu