Ēģiptē divu dienu laikā haizivis uzbrukušas divām tūristēm. Abas sievietes mirušas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson

Svētdien, 3. jūlijā, dienu pēc tam, kad haizivs uzbrukuma rezultātā mira Austrijas pilsone, Ēģiptes kūrortpilsētā Hurgadā gāja bojā vēl viena haizivs saplosīta tūriste, vēsta Ēģiptes Vides ministrija.

Svētdien, 3. jūlijā, pēc haizivs uzbrukuma nomira vēl viena sieviete. Par incidenta apstākļiem netika ziņots. Zināms, ka abi uzbrukumi notika Sal Hašiša kūrortā, kas atrodas 18 kilometrus no Hurgadas starptautiskās lidostas.

Vides ministrija ir izteikusi līdzjūtību upuru ģimenēm un solījusi veikt detalizētu izmeklēšanu.

Dienu iepriekš, 2. jūlijā, 68 gadus vecai Austrijas pilsonei haizivs nokoda roku un kāju. Sieviete nomira ceļā uz slimnīcu

Pēc haizivs uzbrukuma tika paziņots, ka trīs dienas ir aizliegts peldēties, snorkelēt un zvejot no Sal Hašiša kūrorta līdz Makadi līcim.

Vietnes "Telegram" kanāls "Осторожно, новости" ("Uzmanību, ziņas"), atsaucoties uz aculieciniekiem, ziņoja, ka haizivi, iespējams, piesaistījusi liela zivju pulcēšanās.

Atpūtnieki uzskata, ka glābēji reaģēja pārāk lēni.

Ir zināms, ka vietējie plašsaziņas līdzekļi pēdējos gados nav ziņojuši par līdzīgiem incidentiem. 2010. gada decembrī pie kūrortpilsētas Šarmelšeihas apkaimē notika pieci haizivju uzbrukumi atpūtniekiem. Toreiz mira Vācijas pilsonis un tika ievainoti trīs Krievijas iedzīvotāji un viens ukrainis.

Video, kurā redzams, kā haizivs uzbrūk tūristei:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu