Apšaude Kopenhāgenā: aizturēts "etniskais dānis", kurš iepriekš bijis policijas redzeslokā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pēc apšaudes vienā no Kopenhāgenas iepirkšanās centriem nogalināti trīs cilvēki, bet vēl trīs atrodas kritiskā stāvoklī, svētdienas vakarā apstiprinājis pilsētas policijas priekšnieks Sērens Tomasens.

Viņš izteicās, ka tīmeklī izskanējuši pieņēmumi par nozieguma rasistiskajiem motīviem, taču policijas rīcībā neesot pierādījumu, kas to apliecinātu.

Aizturētais šāvējs ir kāds 22 gadus vecs "etniskais dānis", kurš policijai bijis "visumā zināms", taču tikai "perifēriski", atzinis Tomasens, sīkākus paskaidrojumus nesniedzot.

Policija uzskata, ka viņš rīkojies viens pats, tomēr kārtības sargi saglabās Kopenhāgenā stipru "operatīvo klātbūtni", kamēr tas nebūs pilnībā apstiprinājies.

Aizturēšanas brīdī šāvējam tikusi konfiscēta šautene un munīcija, taču iespējams, ka uzbrukumā izmantots arī kāds cits ierocis, pavēstīja policijas priekšnieks, piebilstot, ka aizturēto nopratinās pirmdien.

Policija slēgusi visu Zēlandes salu, kur atrodas Kopenhāgena, kā arī Roskilde.

Kā ziņots, svētdien ap plkst.17:30 (plkst.18:30 pēc Latvijas laika) tirdzniecības centrā "Field's" uzbrucējs atklāja uguni uz apmeklētājiem, kuri panikā metās bēgt.

"Flield's" ir lielākais tirdzniecības centrs Dānijā. Tajā ir apmēram 140 veikalu un restorānu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu