Jānis Kalniņš apstiprina došanos uz Krieviju, bet LHF darīs visu, lai pāreju neapstiprinātu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vārtsargs Jānis Kalniņš.
Vārtsargs Jānis Kalniņš. Foto: Edijs Pālens/LETA LETA

Latvijas hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs sarunā ar "Apollo.lv" skaidroja, ka arī Jāņa Kalniņa potenciālo pāreju uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Habarovskas "Amur" LHF neapstiprinās. Pats hokejists gan sarunā ar TVNET apstiprināja pāreju uz KHL.

Jau ziņots, ka Habarovskas "Amur" savā oficiālajā "Instagram" kontā paziņoja, ka ir noslēgusi līgumu ar Latvijas hokeja izlases vārtu vīru Jāni Kalniņu.

Kā jau iepriekš tika noskaidrots Mika Indraša sakarā, pirms spēlētājs paraksta līgumu ar jaunu komandu, LHF ir jāsaņem pārejas pieprasījums no konkrētās komandas.

LHF ģenrālsekretārs "Apollo.lv" skaidroja, ka pagaidām šāds pieprasījums vēl nav saņemts. Tāpat viņš piebilda, ka gadījumā, ja tomēr šāds pieprasījums tiks saņemts, LHF darīs visu, lai nepieļautu hokejista pāreju uz KHL, jo tas būtu pretrunā ar Latvijas sporta likumu.

Piezīme - saruna notika 12:05

Arī pats Kalniņš sarunā ar TVNET apstiprināja, ka pievienosies KHL klubam.

Savukārt pēc portāla "sportacentrs.com" aptuvenajām aplēsēm, Kalniņa alga nākamajā sezonā būs ap 700 tūkstošiem eiro.

Iepriekšējo sezonu Kalniņš uzsāka Zviedrijas čempionvienībā Vekšes "Lakers", bet noslēdza somu Tamperes "Tappara" rindās, ar ko kļuva par Somijas čempionu.

Pirms došanās uz Zviedriju Kalniņš piecas sezonas pavadīja KHL - divas Rīgas "Dinamo" un trīs Helsinku "Jokerit" rindās.

Piecās KHL sezonās viņš vārtos stājies 188 regulārās sezonas spēlēs, savos vārtos ielaižot vidēji 2,29 ripas spēlē un atvairot 92% metienu. Izslēgšanas mačos viņam 11 spēles ar 2,28 ielaistām ripām vidēji spēlē un 91,3% atvairītu metienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu