Katru dienu pilngadīgo meitu mājās sagaida ar alkometru. Mātes stāsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pazargic Liviu/ Shutterstock

22 gadus veco Jinu katru reizi, vakarā pārnākot mājās, pie durvīm ar alkometru rokās sagaida mamma. Neparastās ģimenes attiecības kļuva plaši apspriestas Ķīnas sociālajā tīklā "Weibo", vēsta ziņu medijs "Insider".

Ķīnā popularitāti guvušajā video meitene stāsta, ka viņas māte aizliedz lietot alkoholu. Neskatoties uz to, ka Ķīnas likumi nosaka, ka alkoholu var iegādāties no 18 gadu vecuma, meitene drīkstēs lietot grādīgos dzērienus tikai tad, kad būs apprecējusies.

"Es vienmēr esmu izgājusi alkometra testus, jo nemaz neuzdrošinos iedzert," viņa stāsta. Jaunietei katru dienu arī jāpārnāk mājās līdz pulksten desmitiem vakarā.

Meitene nestāsta detaļas, kādēļ šāds alkohola lietošanas aizliegums radies. Neparastais stāsts Ķīnas sociālajos medijos ir izraisījis spraigas debates. Meitenes publicētais video ir apskatīts vairāk nekā 290 miljonu reižu. Daudzi lietotāji kritizē mātes audzināšanas stilu.

"Tā nav audzināšana. Tā praktiski ir kāju sasiešana," komentēja viens "Weibo" lietotājs, atsaucoties uz pagātnē populāro tradīciju Ķīnā, kurā jaunām meitenēm salauza un cieši apsaitēja pēdas, lai tās vizuāli izskatītos mazākas un tādējādi  pievilcīgākas.

"Viņai jau ir 22 gadi, mātei pienācis laiks iemācīties ļaut meitai būt patstāvīgai," rakstīja kāds cits komentētājs.

Savukārt citi lietotāji atbalsta sievietes audzināšanas stilu:

"Pēdējā laikā ir bijuši tik daudz šausmīgi gadījumi, kad iereibuši vīrieši seksuāli izmantoja sievietes. Māte tikai cenšas aizsargāt savu bērnu," kāds rakstīja.

2021. gadā Ķīnā tika bijušas vairākas skaļas apsūdzības izvarošanā, kas saistītas ar alkohola lietošanu. Viens no iesniegumiem bija par sievieti, kuru darba pasākuma laikā seksuāli aizskāra gan klients, gan uzņēmuma vadītājs.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu