FOTO un VIDEO G20 valstu ministru sanāksmē politiķi atteikušies fotografēties kopā ar Krievijas ārlietu ministru Lavrovu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
G20 valstu ārlietu ministru sanāksme Indonēzijā. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
G20 valstu ārlietu ministru sanāksme Indonēzijā. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto: EPA/Scanpix

Indonēzijā uz sanāksmi pulcējušies G20 valstu grupas ārlietu ministri. Vairāki politiķi atteicās uzņemt tradicionālo kopbildi, jo nevēlas fotografēties kopā ar Krievijas noziedzīgā režīma ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, informē Japānas ziņu aģentūra "Kyodo".

Aģentūras rīcībā esošā informācija liecina, ka vairāki diplomāti izvairījušies no fotografēšanās, jo nav velējušies, ka viņi būtu redzami vienā attēlā ar Lavrovu. Viens no šiem diplomātiem ir ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Krievijas Ārlietu ministrija notikušo pagaidām nav komentējusi.

Foto: G20 valstu grupas ārlietu ministru sanāksme Indonēzijā

Indonēzija, kas šogad organizē G20 samitu, piekritusi Lavrova klātbūtnei pirms samita rīkotajā ārlietu ministrijas sanāksmē, taču vienlaikus uzaicinājusi arī Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu, kas sanāksmē piedalīsies virtuāli.

Atklājot sanāksmi, Indonēzijas ārlietu ministre Retno Marsudi aicināja izbeigt karu Ukrainā.

Indonēzija arī paziņoja, ka G7 valstu grupas pārstāvji arī esot atteikušies piedalīties ceturtdien notikušajās G20 ministru sanāksmes atklāšanas vakariņās, šādu lēmumu skaidrojot ar Lavrova klātbūtni.

Kā novēroja ziņu aģentūra "Reuters", kad Lavrovs fotografējās ar Indonēzijas ārlietu ministri, no zāles atskanēja saucieni "Kad jūs apturēsiet karu?" un "Kāpēc jūs neapturat karu?".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu