Lielbritānijā uz militārajām apmācībām ieradusies pirmā Ukrainas karavīru grupa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā uz militārajām apmācībām ieradusies pirmā Ukrainas karavīru grupa, kurā daudziem nav iepriekšējas militārās pieredzes.

Lielbritānija plāno kopumā apmācīt līdz 10 000 Ukrainas karavīru.

Pirmā grupa ietver pāris simtus jauniesaucamo, kuri tiks apmācīti ieroču lietošanā, pirmās palīdzības sniegšanā kaujaslaukā un patrulēšanā, paziņoja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Karavīru apmācība ir daļa no plašākas palīdzības paketes Ukrainai, kas ietver arī prettanku ieročus, raķešu sistēmas un citus ieročus 2,3 miljardu mārciņu (2,7 miljardu eiro) vērtībā.

"Izmantojot Lielbritānijas armijas pasaules līmeņa zināšanas, mēs palīdzēsim Ukrainai atjaunot savus spēkus un palielināt pretestību, aizstāvot savas valsts suverenitāti un tiesības izvēlēties savu nākotni," paziņoja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voless.

Programmas ietvaros Lielbritānija iegādājās AK tipa triecienšautenes, lai ukraiņi varētu trenēties ar ieročiem, ko viņi izmantos frontē. Lielbritānija karavīriem nodrošinās arī ķiveres, bruņuvestes, acu, ausu un iegurņa aizsargus, individuālas pirmās palīdzības aptieciņas, kā arī formas tērpus un zābakus.

Programmas mērķis ir ātri pārvērst civiliedzīvotājus efektīvos karavīros, laikrakstam "The Times" norādīja kāds britu seržants.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu