FOTO ⟩ Londonas lidosta atceļ vismaz 60 lidojumus un izjauc 10 000 pasažieru ceļojumu plānus. Situācija skar arī Latvijas valstpiederīgo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien, 11. jūlijā, Londonas Hītrovas lidosta atcēla vairāk nekā 60 lidojumus un brīdināja, ka tai, iespējams, būs jālūdz aviokompānijām veikt papildu lidojumus, jo lidostai ir grūti tikt galā ar pieaugošo ceļojumu pieprasījumu pēc koronavīrusa pandēmijas, vēsta ziņu medijs "The Guardian".

Lidostas lēmums visvairāk ietekmēja "British Airways", "Virgin Atlantic" un "Air France" aviokompānijas, izjaucot plānus aptuveni 10 000 pasažieru.

"Mēs šodien sagaidām lielāku pasažieru skaitu 3. un 5. terminālī, nekā lidostai pašlaik ir iespējas apkalpot, un tāpēc, lai saglabātu drošu darbību, esam lūguši dažas aviokompānijas 3. un 5. termināļos no saraksta izņemt kopā 61 lidojumu," skaidro lidostas pārstāvis.

Pārstāvis arī atvainojās par ietekmi uz ceļojumu plāniem, norādot, ka lidosta cieši sadarbojas ar aviokompānijām, lai pasažieri, kurus skārusi problēma, tiktu atkārtoti rezervēti uz citiem lidojumiem.

Cietušo pasažieru vidū bija arī 70 mūziķi no Londonas Simfoniskā orķestra. Viņi bija spiesti ar autobusu piecas stundas braukt no Malagas uz Gibraltāru, lai nokļūtu citā lidostā, kas varētu nogādāt Lielbritānijā.

Foto: Londonas lidosta atceļ 60 lidojumus, izjaucot 10 000 pasažieru ceļojumu plānus

Pasažieri Hītrovā un citās lidostās regulāri ir ziņojuši par problēmām saistībā ar milzīgām rindām, lai izietu cauri drošības kontrolei un reģistrētu pazaudēto bagāžu.

Hītrovas lidosta arī paziņoja, ka jūnijā lidostas pakalpojumus izmantoja seši miljoni pasažieru, un 25 miljoni cilvēku 2022. gada pirmajos sešos mēnešos.

Pieņemtais lēmums ietekmējis arī kādu Latvijas valstpiederīgo, jo tika atcelts lidojums no Londonas uz Vāciju. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu