Baltkrievijā notiesātajai "Belsat" žurnālistei piespriesti vēl astoņi gadi cietumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Afrandee Bulan/Shutterstock

Baltkrievijas tiesa trešdien, 13. jūlijā, piespriedusi notiesātajai žurnālistei Katerinai Bahvalovai vēl astoņus gadus cietumā par "valsts nodevību", ziņoja Polijā bāzētais telekanāls "Belsat", kurā viņa strādāja.

28 gadus vecā žurnāliste, kuras pseidonīms ir Katerina Andrejeva, jau izcieš divu gadu cietumsodu par "sabiedriskās kārtības pārkāpšanu". Viņu bija paredzēts atbrīvo septembrī.

Bahvalova tika aizturēta 2020. gada novembrī reizē ar kolēģi Darju Čuļcovu dzīvoklī, no kura viņas filmēja vienu no daudzajām demonstrācijām pret Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko.

"Mūsu kolēģe Katerina Andrejeva notiesāta uz astoņiem gadiem cietumā," ziņoja "Belsat".

Telekanāls norādīja, ka februārī viņa tika pārvesta no labošanas darbu kolonijas Gomeļā uz izmeklēšanas izolatoru, un viņas ģimene 55 dienas nezināja, par ko viņa atkal tiek apsūdzēta.

Baltkrievijas tiesību aizstāvju grupa "Vjasna" ziņoja, ka Bahvalovas ģimenei aprīlī tika paziņots, ka viņai izvirzītas jauna apsūdzība valsts nodevībā.

"Vjasna" uzskata Bahvalovu par vienu no 1244 politieslodzītajiem Baltkrievijā.

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura dzīvo trimdā, sacīja, ka spriedums Bahvalovas lietā ir sods par patiesības parādīšanu.

"Mani tik ļoti sadusmo tas, kā režīms atriebjas tiem, kuri uzdrīkstas pretoties," tviterī pavēstīja Cihanouska.

"Viņa uzdrīkstējās parādīt pasaulei patiesību par režīma brutalitāti," piebilda Cihanouska.

Pēc plašajiem protestiem pret Lukašenko režīmu 2020. gadā, Baltkrievijas varasiestādes ir aktīvi apspiedušas visas pretošanās izpausmes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu