FOTO ⟩ Lucavsalā top "Positivus" skatuves

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lucavsala divas dienas pirms Positivus 2022
Lucavsala divas dienas pirms Positivus 2022 Foto: TVNET/Oskars Lūsis

Pēc divu gadu pauzes piektdien, 15. jūlijā, un sestdien, 16. jūlijā, atkal notiks festivāls "Positivus". Tas pirmo reizi norisināsies Rīgā, Lucavsalā. Kā noskaidrots preses konferencē, Rīgas vadība cer, ka festivāla norise sekmēs pilsētas atpazīstamību, savukārt organizatori mudina festivāla apmeklētājus laikus iepazīties ar nokļūšanas iespējām teritorijā, vēsta "TV3 Ziņas".

Lucavsalā dienās pirms festivāla liela rosība – tiek celti nožogojumi, būvētas skatuves, veidotas ēdināšanas zonas, jo pēc 13 gadu norises Salacgrīvā "Positivus" pārcēlies uz galvaspilsētu Rīgu.

"Protams, mēs liekam ļoti lielas cerības arī uz atpazīstamību. Ir pagājuši divi gadi, ja ieskaita priekšvēlēšanu periodu, kurā man tūrisma un viesmīlības nozare jautā – kā pilsēta var palīdzēt šajos grūtajos laikos, un mana atbilde vienmēr bijusi – tieši rīkojot šādus pasākumus," norādīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Šogad festivāla organizēšana bijusi finansiāli dārgākā tā pastāvēšanas vēsturē – iztērēti aptuveni divi miljoni eiro, no kuriem vairāk nekā puse – mākslinieku honorāriem. Programma vērienīga – uz trim skatuvēm viesosies vairākas repa un popmūzikas zvaigznes, kas atpazīstamību ieguvušas visas pasaules mērogā.

Organizatori šogad cer piesaistīt vairāk ārzemju viesu, un patlaban plānots, ka katrā no festivāla dienām Lucavsalu apmeklēšot ap 20 000 cilvēku.

"Mēs jau arī redzam, ka, festivālu pārceļot uz Rīgu, mainās ārzemju apmeklētāju tendences, un patlaban izskatās, ka lietuviešu publika pārņems vadību pār igauņiem kā galvenajiem ārzemju apmeklētājiem," teica festivāla organizators Ģirts Majors.

Festivāla teritorija atradīsies Lucavsalas dienvidu daļā. Ja parasti ieeju lielākos pasākumos šeit organizē no veikala "Ksenukai" puses – šoreiz galvenā ieeja būs uz Salu tilta, līdzās trolejbusa pieturai.

Festivāla apmeklētājus rīkotāji aicina pasākumā ierasties ar kājām, velo vai sabiedrisko transportu. Organizatori brīdina – ar automašīnu pieeja teritorijai būs pilnībā liegta un principā neiespējama, savukārt transportiem būs norīkoti papildu reisi.

"Mūsuprāt, visērtākais veids ir nokļūt vai nu Salu tilta centra pusē, kas ir Elijas ielas pietura pretim tramvajam un tālāk tas ir 1,4 kilometru gājiens, kas ir kā no zoodārza līdz Mežaparka estrādei. Taču, braucot ar savu transportu, sarežģījumi ir garantēti, jo tur nav iespējas apstāties un nebūs iespējas izlaist cilvēkus," stāsta Majors.

Foto: Kā izskatās Lucavsala pāris dienas pirms "Positivus 2022"

"Positivus" vairs nebūs tipisks diennakts festivāls. Koncerti notiks tikai līdz plkst. 1 naktī. Pēc tam stundas laikā apmeklētājiem teritorija būs jāpamet. Lai nogādātu atpūtniekus mājās, būs norīkoti papildu sabiedriskā transporta reisi. Kārtību uzraudzīs Valsts un pašvaldības policija, apsargājot arī Daugavu, lai izvairītos no entuziastiem, kuri var centies festivālā nokļūt pa ūdeni.

"Pastiprinātu uzmanību pievērsīsim transportlīdzekļu vadītājiem attiecībā uz alkohola lietošanu, tas vairāk attiecas uz elektroskūteru un velosipēdu lietotājiem," norādīja Valsts policijas Kontroles un pasākumu koordinācijas nodaļas priekšnieks Jānis Griķis.

"Mēs pastiprinām glābēju skaitu Lucavsalas peldvietā, noteikti pievērsīsim uzmanību skatītājiem, kuri būs pārkarsuši. Aicinu vēlreiz piedomāt – ja gadījumā esat pārkarsuši, vai tomēr iet ūdenī reibumā," brīdināja Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Aronovs.

Lucavsalā būs ierīkota arī telšu pilsētiņa, taču salīdzinājumā ar Salacgrīvu pavisam neliela – paredzēta ne vairāk kā 2000 cilvēku. Alkoholu un citas apreibinošās vielas būs liegts ienest gan festivāla teritorijā, gan telšu pilsētiņā.

VIDEO: TV3 Ziņas sižets

<tv3-video url="https://play.tv3.lv/embed-video/nedelas-nogale-riga-pirmo-reizi-notiks-festivals-positivus,clip-4427120?autoplayOnHover=true"></tv3-video>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu