"Es nesaprotu, kādēļ tika uzdoti šādi jautājumi." Uz ASV robežas aiztur sievieti, kurai vaicāja, vai viņai nesen ir veikts aborts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Novikov Aleksey/ Shutterstock

Madolaina Gurlija 30. jūnijā nonāca situācijā, kurā jutās kā noziedzniece. Sievieti pratināja kāda Amerikas Savienoto Valstu (ASV) robežsardzes amatpersona, kas vēlējās uzzināt, vai sievietei ir nesen veikts aborts, vēsta medijs "Insider".

Madolaina Gurlija ceļoja no Austrālijas uz Kanādu, kur viņai piedāvāja dzīvot par brīvu kāda cilvēka mājā, apmaiņā pret to pieskatot mājokli un rūpējoties par kaķi saimnieka prombūtnes laikā. Sievietei ir ceļojumu blogs, kurā viņa dokumentē savus piedzīvojumus.

Lai nokļūtu Kanādā, austrāliete ceļoja caur ASV, kur viņa tika aizturēta. Viņu pratināja kāda ASV robežsardzes amatpersona, lai noskaidrotu, vai sievietei nesen ir veikts aborts.

30 gadus vecā sieviete medijam "The Guardian" pastāstīja, ka pret viņu izturējās kā pret noziedznieci.

Pēc tam, kad Gurlija tika nofotografēta, viņas mantas pārmeklētas un sieviete nopratināta divas reizes, viņai jautāja, vai viņa ir stāvoklī. Arī ceļā no vienas pratināšanas telpas uz nākamo sievietei vēlreiz vaicāja to pašu. Kad Madolaina atbildēja noliedzoši, viņai prasīja, vai sievietei nesen nav veikts aborts.

"Es nezinu, vai viņa bija aizmirsusi, vai arī gribēja noskaidrot, vai es meloju," Madolaina stāsta. "Es atbildēju nē, un viņa atkal paskatījās uz mani un teica: "Vai tev nesen ir veikts aborts?"

"Es nesaprotu, kādēļ tika uzdoti šādi jautājumi," neizpratnē ir Gurlija. "Es tikai nodomāju: "Kāda tam šajos apstākļos vispār ir nozīme?""

ASV Muitas un robežaizsardzības dienesta pārstāvis medijam "The Guardian" sacīja, ka organizācija "nopietni pievēršas sūdzībām par neprofesionālu uzvedību".

"MRD [Muitas un robežaizsardzības dienests] ir standarta procedūras, lai pārbaudītu aizdomas par pārkāpumu. Ja apstiprināsies darbinieka pārkāpums, mēs veiksim stingrus un atbilstošus pasākumus, lai situāciju labotu."

Gurlija lidoja caur ASV uz Kanādu saskaņā ar vīzu režīma atcelšanas programmu. Tā ļauj noteiktu valstu, piemēram, Austrālijas, pilsoņiem ceļot uz ASV tūrisma vai biznesa darījumu nolūkos, uzturoties valstī 90 dienas vai mazāk, nesaņemot vīzu.

Gurlijai bija jālido atpakaļ uz Austrāliju, jo viņa pārkāpa programmas nosacījumus. Šī programma  aizliedz pieteikuma iesniedzējiem iesaistīties jebkāda veida darbā vai saņemt atalgojumu par sniegtajiem pakalpojumiem. Šis noteikums attiecas arī uz mitekļa pieskatīšanu, lai iegūtu bezmaksas izmitināšanu.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu