"Positivus" festivāla ieteikumi un noteikumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Šajā nedēļas nogalē norisināsies festivāls "Positivus", kuru apmeklēs tūkstošiem apmeklētāju, lai tie klātienē baudītu pasaulē atzītu mākslinieku koncertus pavisam jaunā norises vietā Rīgā, Lucavsalā. Festivāla rīkotāji sagatavojuši noteikumus un ieteikumus, ko vērts ņemt vērā festivāla dalībniekiem.

Festivāla "Positivus" koncerti nav paredzēti visu diennakti, un plānots, ka tie beigsies ap plkst.1 naktī, trešdien preses konferencē skaidroja pasākuma rīkotājs Ģirts Majors.

Apmeklētāji pasākuma vietā tiks gaidīti katru dienu no plkst.12. Koncertu sākums plānots ap plkst.14, bet uz lielās skatuves - no plkst.17.

Galvenie koncerti naktī noslēgsies ap plkst.1. Līdz ar to trokšņi no Lucavsalas pēc plkst.1 naktī vairs nebūšot dzirdami, bet lielākā daļa apmeklētāju, visticamāk, pārcelsies uz Vecrīgu. 

"Positivus" festivāls šogad norisināsies Lucavsalas D daļā, un līdz festivāla lokācijai visērtāk nokļūt šādi.

Izmantojot sabiedrisko transportu

  • 5 minūšu gājiena attālumā no festivāla lokācijas atrodas pietura "Lucavsala", kurā piestāj 4. un 19. trolejbuss.
  • 15 minūšu gājiena attālumā no festivāla lokācijas atrodas pietura "Mūkusalas rotācijas aplis", kurā piestāj 10. autobuss, 4. trolejbuss un 19. trolejbuss.
  • 25 minūšu gājiena attālumā no festivāla lokācijas atrodas pietura "Elijas iela", kurā piestāj 7. tramvajs.
  • 25 minūšu gājiena attālumā no festivāla lokācijas atrodas pietura "Viesītes iela", kurā piestāj 10. tramvajs.
  • 30 minūšu gājiena attālumā no festivāla lokācijas atrodas pietura "Laivu iela", kurā piestāj 27. trolejbuss, 10. autobuss un 26. autobuss.
  • Izmantojot velosipēdus, kurus būs iespējams novietot ārpus festivāla teritorijas tam paredzētajā Nestes mobilitātes punktā.
  • Dodoties uz festivāla norises lokāciju kājām.
  • Izmantojot tādus koplietošanas transportlīdzekļus kā elektriskos skūterus, kurus būs iespējams novietot TIKAI tam paredzētajā Nestes mobilitātes punktā. Koplietošanas transporta novietošana vietās, kurās tas varētu traucēt festivāla apmeklētāju plūsmām, netiks pieļauta, un policija par to sodīs.

NODERĪGA INFORMĀCIJA AUTO VADĪTĀJIEM

Festivāla norises laikā auto satiksme tiks ierobežota minimāli — satiksmes ierobežojumi skars tikai nokļūšanu Lucavsalā.

Speciālas autostāvvietas pie festivāla norises vietas NETIKS NODROŠINĀTAS!

Tiks liegta piebraukšana līdz festivāla norises lokācijai. Iedzīvotāji, kuriem pieder īpašums Lucavsalā, ar attiecīgajām auto caurlaidēm varēs nokļūt līdz savam īpašumam (informāciju nodrošina "Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrs").

Automašīnu apstāšanās un stāvēšana Lucavsalas apkārtnē būs ļoti ierobežota, un to stingri kontrolēs Ceļu policija, lai neapgrūtinātu transporta kustību.

Arī apstāšanās tikai pasažieru izlaišanai NAV ATĻAUTA un Ceļu policija to īpaši uzraudzīs.

Veikala "K Senukai" klientiem būs atļauta piekļūšana veikala autostāvvietai un iespēja autostāvvietā atstāt auto ne ilgāk kā 1h.

BŪTISKĀKIE NOTEIKUMI FESTIVĀLA TERITORIJĀ

Pēc plkst. 22.00 jauniešiem līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot) atrasties festivāla teritorijā bez vecāku vai aizbildņu klātbūtnes ir aizliegts!

Festivāla norises vietā apmeklētāji var tikt pakļauti personisko mantu un dokumentu pārbaudei.

Festivāla rīkotājam ir tiesības neielaist teritorijā vai izraidīt no teritorijas apmeklētājus, kuru uzvedība var traucēt festivāla norisei vai apdraudēt citu apmeklētāju drošību.

Festivāla norises laikā tiks slēgta pieeja Lucavsalas publiskajai peldvietai “Lucavsalas līcis”.

Festivāla teritorijā aizliegts:

  • ienest jebkāda veida dzērienus un ēdienus (neatkarīgi no iepakojuma);
  • profesionālo foto un video tehniku (ar noņemamu objektīvu), pašportretu statīvus (selfie sticks), GoPro kameru utt.;
  • visu veidu ieročus un pašaizsardzības ierīces;
  • ienest un lietot narkotiskās vielas;
  • ievest dzīvniekus;
  • ienest lietussargus;
  • kā arī citus priekšmetus saskaņā ar festivāla detalizētajiem noteikumiem, kuri atrodami www.postivusfestival.com.

FESTIVĀLA TELŠU PILSĒTIŅA

Lai arī telšu pilsētiņa šī gada festivālā būs ļoti ierobežota un tās ietilpība nepārsniegs 2000 cilvēku, tomēr arī tajā jāievēro vairāki noteikumi, lai uzturēšanās festivāla telšu pilsētiņā būtu droša visiem apmeklētājiem.

BŪTISKĀKIE NOTEIKUMI FESTIVĀLA TELŠU PILSĒTIŅĀ

Pēc plkst. 22.00 jauniešiem līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot) atrasties festivāla telšu pilsētiņas teritorijā bez vecāku vai aizbildņu klātbūtnes ir aizliegts!

Telšu pilsētiņas teritorijā aizliegts:

  • lietot atklātu uguni (tai skaitā sveces, grilus, eļļas lampas, lāpas u.tml.);
  • lietot skaņu pastiprinošas iekārtas, t.sk. portatīvos skaļruņus laika posmā no 2.00 naktī līdz 9 .00 rītā;
  • ienest alkoholiskos dzērienus;
  • lietot narkotiskās vielas;
  • ar savu uzvedību apdraudēt citu apmeklētāju drošību;
  • ievest jebkādus pārvietošanās līdzekļus, izņemot kemperus ar derīgu kemperu biļeti;
  • bojāt citu apmeklētāju īpašumu.
  • Telšu pilsētiņas apmeklētājiem, pametot telšu pilsētiņu, jāparūpējas, ka tiek sakopta savu vieta, kā arī jāpārliecinās, ka netiek atstāti atkritumi.

Detalizētāki festivāla un telšu pilsētiņas noteikumi: www.positivusfestival.com.

CITI PRAKTISKI IETEIKUMI

Lai izvairītos no drūzmēšanās festivāla teritorijā, savu šī gada Positivus'22 divu dienu biļeti iespējams apmainīt pret aproci ātrāk "Galerijas Centrs" apročošanās punktā 3. stāvā no 13. līdz 15. jūlijam. Vienas dienas biļešu īpašnieki varēs biļetes pret aprocēm iemainīt uz vietas, Lucavsalā.

Visas biļetes, kuras tika iegādātas uz 2020. gada Positivus festivālu, ir derīgas arī 2022. gadā, un nav nepieciešams veikt biļešu maiņu.

Pirms festivāla apmeklējuma aicinām iepazīties ar laika prognozi un attiecīgi plānot festivāla apmeklējumu. Ja paredzēts karsts laiks, ņemiet līdzi galvassegu un lietojiet pietiekami daudz šķidruma, lai pasargātu sevi no organisma atūdeņošanās. Ja paredzēts lietus, ņemiet līdzi lietusmēteļus. Atgādinām, ka festivāla teritorijā ir aizliegts ienest lietussargus.

Jaudīgās skaņas un ļaužu drūzmas dēļ festivāla rīkotāji iesaka neņemt līdzi mazus bērnus. Ja tomēr esat ieradies uz festivālu ar mazu bērnu, ielieciet viņa kabatā vai iedodiet viņam zīmīti ar viņa datiem – vārdu, uzvārdu un jūsu tālruņa numuru. Pēc plkst. 22.00 bērniem, kas ir jaunāki par 16 gadiem, jābūt pieaugušā pavadībā.

Šogad rūpēs par vidi un dabu ir atļauts ierasties festivāla teritorijā ar atkārtoti lietojamām, tukšām, neplīstošām ūdens pudelēm un tukšām, caurspīdīgām kafijas krūzītēm, kurās varēsi iepildīt Rīgas Ūdens punktā pieejamo dzeramo ūdeni, tādējādi samazinot dzeramā ūdens iepakojuma radītos atkritumus.

Aicinām laicīgi iepazīties ar festivāla programmu oficiālajā mobilajā lietotnē "Positivus'22", kas bez maksas pieejama "Google Play" un "App Store" veikalos, lai izplānotu sava festivāla programmu pirms ierašanās festivāla teritorijā.

Lai gan lielā daļā festivāla zonu norēķināties par ēdieniem, dzērieniem, suvenīriem u.c. varēs ar kartēm, iesakām paņemt līdzi arī skaidru naudu.

Lai pasākuma apmeklēšana nesagādātu liekas neērtības, festivāla organizatori sadarbībā ar Valsts un pašvaldības policiju, kā arī Rīgas pašvaldību sagatavojuši praktiskus ieteikumus un noteikumus festivāla apmeklētājiem, ar kuriem sīkāk var iepazīties  mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu